Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι, είμαι σίγουρος πλέον»

by Εύα Ζαχαριάδη
Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι, είμαι σίγουρος πλέον»

Άλκης Καμπανός: Η ανατριχιαστική ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 27/4, η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Οι 12 κατηγορούμενοι πήραν σειρά για να απολογηθούν ένας ένας.

Σήμερα απολογήθηκε ο 2ος από τους 12 κατηγορούμενους και όσα αποκάλυψε συγκλόνισαν: «Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος όμως ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από το πώς ήταν το τραύμα» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 21χρονος

Ομολόγησε ο 21χρονος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σήμερα το πρωί Πέμπτη (27/04) απολογήθηκε ο 21χρονος Α.Γ. ο 2ος στην σειρά από τους 12 κατηγορούμενους και ομολόγησε την άμεση εμπλοκή του στην δολοφονία καθώς παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι τον άτυχο 19χρονο που έχασε τη ζωή του το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου.

«Όπως από την αρχή έχω παραδεχτεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση εις βάρος του Άλκη και των υπολοίπων παιδιών, μέσα από τη φυλακή με όλο το βάρος που έχω, συνειδητοποίησα το λάθος μου και τι προξένησα για όλο αυτό το συμβάν. Θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη στην οικογένεια αυτή και ειδικά στους γονείς και την αδελφή του Άλκη» είπε αρχικά.

«Όλο αυτόν τον καιρό δεν ξέρω πώς το έχω αντιμετωπίσει. Ήθελα να πω ότι ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, να είχα πάρει εγώ αυτή τη θέση και να μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται σήμερα» είπε στην συνέχεια.

Ο 21χρονος, με σκυμμένο το κεφάλι, παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα τον Άλκη με το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του το μοιραίο βράδυ.

Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι, είμαι σίγουρος πλέον»

Ο 21χρονος Α.Γ. ομολόγησε τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Δε το θυμάμαι τόσο καλά, απλώς παρακολουθώντας όλο αυτό το δικαστήριο, τις τελευταίες δύο – τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία του δικαστηρίου. Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Έμαθα την επόμενη ημέρα μετά από αυτό ότι είχε φύγει ένα παιδί και σοκαρίστηκα. Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς αυτοί την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής, απλά δεν το θυμόμουν, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές μου εξήγησαν τις δικές τους εκδοχές. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος όμως ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος».

«Μακάρι να γύρναγα πολύ πίσω τον χρόνο να μη γινόταν όλο αυτό το συμβάν. Απλώς η μνήμη μου δεν είναι τόσο καθαρή ακόμα. Συγγνώμη για το κακό που προξένησα σε όλη την οικογένεια» πρόσθεσε ο 21χρονος ενώ η απολογία του συνεχίζεται.

Προτεινόμενα