Όπερα του Σίδνεϋ: Θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας προς τιμή του 1821

Όπερα του Σίδνεϋ: Φέτος θα τιμηθεί από την Αυστραλία η επέτειος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Όπερα του Σίδνεϋ: Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωταγωγηθεί η Όπερα στο Σίδνεϋ. Η φωταγώγηση θα γίνει προς τιμή της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αυτή η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από την πρωθυπουργό της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η πρωθυπουργός ανέφερε «Είμαστε περήφανοι που συνεορτάζουμε με τον Ελληνισμό αυτή την ιστορική επέτειο». Ενώ το Εργατικό Κόμμα είχε στηρίξει το αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας.

Το αίτημα φυσικά ήταν να φωταγωγηθεί η Όπερα με τα χρήματα της ελληνικής σημαίας.

Αυτή η σχετική πρόταση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο από την κα. Σόφη Κότση, τον κ. Steve Kamper και την Γερουσιαστή Courtney Houssos.

Η ηγέτης των Εργατικών είχε αναφέρει «Τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Ελλάδας είναι μια σημαντική επέτειος και το αίτημα να φωταγωγηθεί η Όπερα με τα χρώματα της ελληνική σημαίας δεν πρέπει να αγνοηθεί». Επίσης πρόσθεσε «Στην Αυστραλία ζει μια από της μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες όλου του κόσμου και οι Έλληνες της Νέας Νότιας Ουαλίας αποτελούν αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας. Η σύγχρονη Αυστραλία θα ήταν αγνώριστη χωρίς την συμβολή των Ελλήνων και αυτή η επέτειος είναι εξαιρετικής σημασίας για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας».

Όπερα του Σίδνεϋ: Θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Εκτός από την Όπερα στο Σίδνεϊ, κι άλλες πόλεις θα τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Εορτασμοί αναμένεται να γίνουν επίσης στη Βοστόνη και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός έδωσε τελικά την έγκρισή της, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.

Όπερα του Σίδνεϋ: Θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα