Ώρα για «σκληρό ροκ»: Τα 2 νέα μέτρα που θα κάνουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

Ανεμβολίαστοι: Τα δυο μέτρα που θα τους κάνουν να εμβολιαστούν

Ανεμβολίαστοι: Τα δυο μέτρα που θα τους κάνουν να εμβολιαστούν

Ανεμβολίαστοι: Με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο δρόμος για την ελευθερία γίνεται ακόμα πιο δύσκολος. Μπορεί επιδημιολόγοι και κυβέρνηση να έβλεπαν φως στο τούνελ για το φετινό καλοκαίρι, όμως λογάριαζαν χωρίς την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Το νέο στέλεχος θερίζει και δημιουργεί νέα δεδομένα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η μόνη λύση ασφαλώς είναι το εμβόλιο, το οποίο προφυλάσσει από τη μετάλλαξη Δέλτα εφόσον βέβαια έχουν γίνει και οι δυο δόσεις.

Ανεμβολίαστοι: Τα δυο μέτρα που θα τους κάνουν να εμβολιαστούν

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που θα τους παρακινήσουν να κάνουν το εμβόλιο

Περίπτωση νέου γενικού lockdown δεν υπάρχει. Θα γίνουν όμως τοπικά lockdown σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Σε αυτά θα υπάρχουν απαγορεύσεις εξόδου και περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι θα κυκλοφορούν κανονικά.

Το δεύτερο μέτρο, το οποίο εξετάζεται έχει να κάνει με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της σε εξωτερικούς χώρους, μόνο για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα μέτρα θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εμβολιασμένοι θα παίρνουν πίσω τις ελευθερίες που είχαν χάσει λόγω πανδημίας. Οι μη εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να έχουν τους γνωστούς περιορισμούς. Αυτό, εφόσον επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν το όπλο που τους προσφέρουν δωρεάν η επιστήμη και το κράτος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα