Οργή στη Χίο: Πυροσβέστης πέθανε περιμένοντας για ώρα το ασθενοφόρο – Δεν υπήρχε οδηγός για το όχημα

by Τόνια Τζαφέρη

Χίος: 43χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Χίος: Μια απίστευτα δυσάρεστη είδηση μας έρχεται από το νησί της Χίου. Όπου ένας πυροσβέστης, 43 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στην ώρα της δουλειά του. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός και όχημα για να το παραλάβει.

Θλίψη και οργή επικρατεί από το συμβάν αυτό στο νησί της Χίου. Με τον θάνατο 43χρονου πυροσβέστη, ο οποίος πέθανε αβοήθητος. Το ασθενοφόρο να τον παραλάβει, καθώς όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρχε οδηγός να οδηγήσει το όχημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα politischios.gr ο άτυχος άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σωριάστηκε στο έδαφος την ώρα που βρίσκονταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή. Για βάρδια επιφυλακής, η οποία κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο.

Χίος: 43χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν της Χίου

Η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ενώ είχε κληθεί παράλληλα και ασθενοφόρο να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο το όχημα άργησε πολύ να έρθε,ι καθώς ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός της περιοχής της Βολισσού, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου κατέρρευσε ο 43χρονος, βρίσκονταν στα Καρδάμυλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το περιστατικό, ο 43χρονος που κατέληξε ήταν ο Χρυσούλης Ματθαίος, Αρχιπυροσβέστης και ομαδάρχης του πεζοπόρου τμήματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο ίδιος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν