Όργωσε τις θάλασσες: Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε από τη Ρόδο στο Καστελόριζο σε 64 ώρες χωρίς διακοπή

Σπύρος Χρυσικόπουλος: Ο Έλληνας που κατάφερε το ακατόρθωτο

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο και μετά μετά το Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που κολύμπησε ποτέ άνθρωπος σε πισίνα (358.2 χλμ. σε μια εβδομάδα), ο Χρυσικόπουλος κατόρθωσε κάτι που, ακόμη και για τον ίδιον, θεωρούνταν ακατόρθωτο έως πρόσφατα: Πέρασε κολυμπώντας από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, διανύοντας συνολικά 130 χλμ -και πλέον, σε διάστημα περίπου τριών 24ωρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα 130 χλμ είναι η θεωρητική απόσταση Ρόδου-Καστελόριζου, σε απόλυτη ευθεία γραμμή. Επομένως, είναι σαφές ότι ο Σπύρος Χρυσικόπουλος στην πραγματικότητα κολύμπησε πολύ παραπάνω από 130 χλμ, γεγονός που καθιστά το εγχείρημά του ακόμη πιο αξιοθαύμαστο -αν όχι αξιοπερίεργο, για τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι η συγκεκριμένη διαδρομή, την οποίαν ο Χρυσικόπουλος είχε θέσει από χρόνια σαν συμβολικό στόχο ζωής, είναι μία από τις δυσκολότερες για κολύμβηση. Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος κολύμπησε στο Αιγαίο, κόντρα στο ισχυρότερο ρεύμα της Μεσογείου και στο πλέον αφιλόξενο περιβάλλον.

Μετά από την επιτυχία του, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος δήλωσε ότι «ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα της ζωής μου, αλλά ταυτόχρονα και το πιο σημαντικό. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το μεγάλο μου όνειρο, για το οποίο δούλευα σκληρά επί πολλά χρόνια. Κολύμπησα σε ένα αρκετά αφιλόξενο περιβάλλον, προς το οποίο όμως επέδειξα τον απαιτούμενο σεβασμό».

Δείτε εικόνες από τον άθλο του Σπύρου Χρυσικόπουλου

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 6:15 το πρωί, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος ξεκίνησε από την Κόκκινη Παραλία, στην Καλλιθέα της Ρόδου, με προορισμό το Καστελόριζο. Όταν εν τέλει κατόρθωσε να φτάσει στο απέναντι νησί, ο συνολικός χρόνος που παραμονής του στο νερό ήταν 64 ώρες και 5 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως για κάτι περισσότερο από δυόμιση πλήρη 24ωρα, ο Σπύρος κολυμπούσε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς καμία στάση για ανάπαυση, χωρίς να έχει καμία απολύτως επαφή με το σκάφος συνοδείας. Ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή του, την τροφή και το νερό, ο Χρυσικόπουλος τα λάμβανε εξ αποστάσεως, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Βέβαια, στο σκάφος συνοδείας επέβαινε ο προσωπικός γιατρός του αθλητή, ο χειρουργός ορθοπεδικός Χρήστος Βάσσος, ο οποίος παρακολουθούσε διαρκώς την κατάστασή του. Στο ίδιο σκάφος βρισκόταν επίσης κριτής, ο οποίος και πιστοποίησε την εγκυρότητα του εγχειρήματος.

Η πρώτη μέρα για τον Σπύρο ξεκίνησε με αρκετά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ στη συνέχεια της ημέρας σημειώθηκε σχετική βελτίωση. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς από τις πρώτες βραδινές ώρες ο άνεμος δυνάμωσε και τα κύματα αυξήθηκαν σε μέγεθος και συχνότητα. Ο άθλος του Χρυσικόπουλου γινόταν όλο και πιο δύσκολος: Εμφανίστηκαν τα πρώτα ίχνη κόπωσης εμφανίστηκαν και το αλμυρό νερό προκάλεσε έντονο πρήξιμο στο πρόσωπό του.

Related posts

Σήμερα η Παναγία κλαίει για τον 23χρονο Γιάννη και την 26χρονη Μαρίνα

Ο λόγος που σήμερα είναι η μοναδική μέρα που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι και γυρνάει ανάποδα το όπλο

Δάκρυα χαράς οι καταναλωτές: Auτός είναι ο κολοσσός με τα σούπερ μάρκετ που ξαναζωντανεύει στην Ελλάδα