Παγώνη κορονοϊός: «Έκλεισε» η παράταση ως τις 15 Μαρτίου – Τι θα γίνει με Καθαρά Δευτέρα και Τσικνοπέμπτη

Παγώνη κορονοϊός: Δεν θα πετάξουμε χαρταετό και θα ψήσουμε στα μπαλκόνια μας

Παγώνη κορονοϊός: Χθες ανακοινώθηκαν για μία ακόμα ημέρα υψηλά κρούσματα κορονοϊού. Οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 1.784, ενώ 39 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και 367 είναι διασωληνωμένοι. Για ακόμα μία μέρα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (880). Ενώ υψηλά ήταν επίσης σε Θεσσαλονίκη (183), Αχαΐα (103) και Ηράκλειο Κρήτης (42).

Όλες αυτές τις μέρες υπάρχει μία εκτεταμένη συζήτηση για την παράταση του lockdown, η οποία θεωρείται δεδομένη.Το ερώτημα ήταν εάν η παράταση θα γινόταν ως τις 8 ή 15 Μαρτίου. Η Ματίνα Παγώνη επιβεβαίωσε ότι η παράταση της καραντίνας θα είναι έως τις 15 Μαρτίου.

Σχετικά με την Καθαρά Δευτέρα ανέφερε «Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός».

Ενώ για την Τσικνοπέμπτη είπε «Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό».

Ενώ για το Πάσχα σχολίασε «Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θε εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε».

Πέρα από την κα. Παγώνη, τι αναφέρουν άλλοι ειδικοί λοιμωξιολόγοι για την κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα

Ο Νίκος Θωμαΐδης κρίνει ότι η παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου είναι φρονιμότερη. Όπως λέει ο ίδιος «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown. Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα».

Αντίστοιχα ο ερευνητής στις ΗΠΑ, κ. Παυλάκης λέει «Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα νοσοκομεία να αποτύχουν. Μπορεί να είμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο πριν την αυγή».

Παγώνη κορονοϊός: Δεδομένη η παράταση του lockdown ως 15 Μαρτίου

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo