Πανελλαδικές 2022: Οι αριστούχοι στα Λύκεια της Μυτιλήνης – O Aνδρέας με 19.225 και η Σταυρούλα με 18.900

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Οι αριστούχοι από τα Λύκεια της Μυτιλήνης

Μετά τον 18χρονο Ιρανό πρόσφυγα που “σάρωσε” στις Πανελλήνιες 2022 και συγκέντρωσε 18.250 μόρια στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης, ο Ανδρέας Σταματής συγκέντρωσε με 19.225 μόρια πρώτος από τον τομέα Υγείας και η Σταυρούλα Κοζπή είναι πρώτη στις Ανθρωπιστικές σπουδές με 18.900 μόρια. Τα τρία αυτά παιδιά ήταν που αρίστευσαν και έφεραν σημαντικές βαθμολογίες στα Λύκεια της Μυτιλήνης.

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2022, πολλοί είναι οι μαθητές που έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη.

Ο πρώτος των πρώτων που μέχρι στιγμής εντόπισε το «Ν» είναι ο Αντρέας Σταματής από το Γενικό Λύκειο Παμφίλων με 19.225 μόρια. Ο Αντρέας έδωσε για δεύτερη φορά, καθώς πέρσι πάλι αρίστευσε, αλλά πέρασε στη Φαρμακευτική. Εκείνος επέμενε για Ιατρική. Οι φίλοι του πέρασαν σε σχολές και έφυγαν και αυτό του στοίχισε πολύ. Όμως ο Αντρέας Σταματής προσηλώθηκε στο στόχο που είχε βάλει από την Α Λυκείου, να γράψει τόσο καλά, ώστε να περάσει στην Ιατρική. Επιθυμεί, όπως μας είπε, να βοηθά τους ανθρώπους. Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα κατά νου, αλλά φαίνεται ότι η επιστήμη της Ιατρικής τον συναρπάζει και μας μίλησε γι αυτό στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

Πανελλαδικές εξετάσεις: Η υψηλή βαθμολογία της Σταυρούλας Κοζπή

Πρώτη στις Ανθρωπιστικές Σπουδές στη Λέσβο και με υψηλή βαθμολογία αναδείχτηκε η Σταυρούλα Κοζπή από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 18.900 μόρια. Έγραψε 20 στα Λατινικά και 19,3 στα Αρχαία. Μένει στα Λουτρά και είχε απέναντί της τόσο εκείνη όσο και οι συνυποψήφιοί της να βγάλει μεγάλο όγκο ύλης. «Έδιναν αγώνα οι καθηγητές για να τα προλάβουμε» λέει χαρακτηριστικά. Για τη Σταυρούλα άξιζαν οι δυσκολίες: «Αποκόμισα μαθήματα ζωής από την προσπάθεια. Με θέληση, υπομονή και επιμονή μπορείς να πετύχεις τα πάντα, και τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα». Στόχος της η Νομική ή η Ψυχολογία.

Πανελλαδικές 2022: Οι αριστούχοι στα Λύκεια της Μυτιλήνης – O Aνδρέας με 19.225 και η Σταυρούλα με 18.900

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν