Παντού με τεστ πλέον: Τα νέα μέτρα, το lockdown και η αντίδραση προς τους αρνητές

by Τόνια Τζαφέρη

Τα Χριστούγεννα αναμένονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα

Τις πρώτες πρωινές ώρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα 13η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 η τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες…), στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, χωρίς να αποκλείονται πιο σκληρά μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού εφαρμόζονται από σήμερα (13/11), καθώς πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουν… σχεδόν παντού με τεστ, τη στιγμή που οι Αρχές αναζητούν τρόπο να αντιδράσουν έναντι της έξαρσης της πανδημίας, καθώς και τη στάση προς τους αρνητές.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον νέο κορωνοϊό (PCR ή rapid test).

Παντού με τεστ πλέον: Τα νέα μέτρα, το lockdown και η αντίδραση προς τους αρνητές

Νέα μέτρα: Τι ισχύει τους ανήλικους 4 έως 17 ετών

Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Επιπλέον, από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια απαγορεύεται η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα. Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν