Παράδειγμα προς μίμηση: Σε ηλικία 78 ετών πήγε στο Γυμνάσιο και στα 88 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κρήτης

Κρήτη: Ο 88χρονος πτυχιούχος που αξίζει χίλια μπράβο

Ο κύριος Δημήτρης Μουδατσάκης μετακόμισε στο χωριό του στο Ηράκλει το 1945. Τότε είχε ολοκληρώσει μόνο το δημοτικό. Έπειτα έγινε βιβλιοδέτης και τυπογράφος χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει τη φοίτηση του στο σχολείο.

Τον 88χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη, που αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τίμησε ο πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, στην πρυτανεία του ΠΚ στο Ηράκλειο.

Στη διάρκεια της τελετής, ο πρύτανης πρόσφερε στον 88χρονο απόφοιτο το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Κρήτη: Η συγκινητική αποφοίτηση του κ. Μουτσαδάκη

Ο κ. Μουδατσάκης εξέφρασε τη χαρά του για την τιμή που του έκανε ο πρύτανης και το πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε, το 2012 που ξεκίνησε το γυμνάσιο και ήταν σε ηλικία 78 ετών, ότι θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέφρασε τη συγκίνησή του και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν ως παράδειγμα τον κ. Μουδατσάκη, σε μια κατεύθυνση που έχει ως κέντρο της την προσπάθεια για εξέλιξη που δεν τελειώνει ποτέ.

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο κ. Μουδατσάκης όπως είπε, μετακινήθηκε από το χωριό του προς το Ηράκλειο το 1945, έχοντας ολοκληρώσει το δημοτικό. Έμαθε την τέχνη του τυπογράφου και βιβλιοδέτη και δεν κατάφερε τότε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.

«Ήταν για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Πανεπιστήμιο για μένα ήταν ένας παραδεισένιος τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συνεργασία του με τους συμφοιτητές του ήταν άριστη.

Related posts

«Έτρεμε στον αέρα, δεν έπαιρνε ύψος»: Η εικόνα-σοκ του αεροπλάνου ελληνικής εταιρείας μετά το σοβαρό χτύπημα

Ασύλληπτο: Κοιμόταν 5 χρόνια με τον νεκρό αδερφό της μέσα στο σπίτι, σε σοκ γείτονες & αστυνομικοί

Τραγωδία με 42χρονο: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και τον παρέσυρε αυτοκίνητο