Παραλίγο τραγωδία στη Καβάλα: Δασκάλα και νοσοκόμα έσωσαν μικρό μαθητή που πνίγηκε με το φαγητό του

Καβάλα: Η δασκάλα μαζί με μια σχολική νοσηλεύτρια έσωσαν το παιδί

Παραλίγο να συμβεί μια τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στη Καβάλα. Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση μιας δασκάλας και μιας νοσοκόμας, η ζωή ενός παιδιού σώθηκε.

Σε δημοτικό σχολείο στην Καβάλα, ένας μικρός μαθητής κατέρρευσε μπροστά σε ολόκληρη την τάξη του, όταν έτρωγε το πρωινό του γεύμα.

Σύμφωνα με το πληροφορίες του kavalanews.gr, ο μικρός μαθητής του δημοτικού έβαλε μια μεγάλη μπουκιά στο στόμα του, που είχε ως αποτέλεσμα να φράξει την είσοδο του αέρα.

Τότε, μια δασκάλα και μια σχολική νοσηλεύτρια, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, με ψυχραιμία και με τις σωστές κινήσεις κατάφεραν να σώσουν τον μαθητή.

Η ανάρτηση εκπαιδευτικού από το δημοτικό σχολείο στη Καβάλα

Με ανάρτησή του, εκπαιδευτικός του σχολείου στην Καβάλα, επισημαίνει ότι οι δύο γυναίκες έδωσαν ζωή στο μικρό παιδί.

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που  έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το  πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».

Related posts

Θρήνος για τον 20χρονο Μιχάλη που σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ επέστρεφε από πανηγύρι

Τραγωδία στην Αττική Οδό

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες