Παράταση lockdown: Το σχέδιο της κυβέρνησης να παραταθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου

by i-diakopes.gr

Παράταση lockdown: Δείτε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης

Παράταση lockdown: Χθες ανακοινώθηκαν 2.018 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 608 ενώ οι νέοι θάνατοι ανήλθαν σε 99. Από αυτά τα κρούσματα, στην Αττική εντοπίστηκαν 408 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 562. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και το σύστημα εθνικής υγείας έχει φτάσει στα όριά του.

Εντωμεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας ανακοίνωση ότι το lockdown πρόκειται να παραταθεί έως τις 7 Δεκεμβρίου στη χώρα. Μάλιστα τόνισε ότι τη διάρκεια του lockdown θα κρίνουν οι εξής επτά περιοχές: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Μυτιλήνη και Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV, αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown ακόμα περισσότερο, πιο συγκεκριμένα έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Παράταση lockdown: Σχεδιάζεται να παραταθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου

Δείτε τι θα ισχύσει στην περίπτωση που το lockdown παραταθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου

Ακόμα και αν το lockdown παραταθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να θέσει συγκεκριμένους περιορισμούς για την περιόδο του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σχεδιάζεται η απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού, να παραμείνουν κλειστά τα χειμερινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα. Καθώς και να μη συναθροιστούν περισσότερα από 9 άτομα στα σπίτια αλλά και να μη φιλοξενήσουν τα ξενοδοχεία κόσμο για το ρεβεγιόν. Τέλος εξετάζεται ακόμα η πιθανότητα απαγόρευσης της κυκλοφορίας από το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έως το επόμενο πρωί.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα