Πάρνηθα ελάφι: Απερίσκεπτοι άνθρωποι τάισαν ελάφι junk food και πέθανε

by i-diakopes.gr

Πάρνηθα ελάφι: Τρομερή κατάληξη για ελάφι στην Πάρνηθα μετά από απερισκεψία επισκεπτών

Πάρνηθα ελάφι: Ένα απίστευτα δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα στην Πάρνηθα. Δυστυχώς ένα ελάφι πέθανε, αφού απερίσκεπτοι επισκέπτες στην περιοχή του Δρυμού το τάισαν με πατατάκια, τυρόπιτες και σάντουιτς. Ευτυχώς, ένα δεύτερο ελάφι γλίτωσε την τελευταία στιγμή.

Όπως υποστήριξαν οι κτηνίατροι που εξέτασαν τα ελάφια, υπέφεραν αμφότερα από στομαχικό ίλιγγο πρήξιμο εντέρου, εξαιτίας της υπερβολικής κατάποσης ψωμιού. Οι επισκέπτες φαίνεται πως τάισαν τα ελάφια με τροφές που σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελάφια τράφηκαν με τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και πατατάκια από τυχαίους επισκέπτες στο Πάρκο των Ψυχών στην Πάρνηθα.

Οι εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής κάνουν παράκληση να μην ταΐζουν οι επισκέπτες τα ελάφια, καθώς έχουν αρκετή τροφή. Επίσης, τόνισαν ότι θα πρέπει να σέβονται τις οδηγίες των αρχών.

Πάρνηθα ελάφι: Απερίσκεπτοι έδωσαν τροφή σε ελάφι και πέθανε

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Δασοπροστασίας Αττικής για το άτυχο ελάφι στην περιοχή της Πάρνηθας

«Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οι οποίοι έφτασαν άμεσα.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς , προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.

Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβαΠερισσότερα