Πάσχα: Ακρίβεıα και στο αρνί – Αuτή θα είναι η τıμή του το κιλό φέτος

Η ακρίβεια «χτυπά» το Πάσχα 2024: Ακόμη και στα 14 ευρώ το κιλό η τιμή του αρνιού – Aπό 10 έως 14 ευρ«ώ το κιλό το αρνί το Πάσχα
«Μεγάλη διακύμανση» στην τιμή του αναμένεται να έχει το αρνί ενόψει του Πάσχα 2024.
Δείτε το βίντεο:

Το ράλι της ακρίβειας φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό και έτσι αναμένεται να επηρεάσει και το φετινό πασχαλινό τραπέζι, στο οποίο δεσπόζει το αρνί.

Συγκεκριμένα, ο κτηνοτρόφος Χρήστος Μόσχος από την Καστοριά μίλησε, το Σάββατο (20/04), στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές που θα κυμανθούν το αρνί και το κατσίκι το φετινό Πάσχα. «Αυτή τη στιγμή, οι έμποροι κάνουν ό,τι κάνουν κάθε χρόνο με το αρνί, δηλαδή περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να πιέσουν τον κτηνοτρόφο για να πάρουν το αρνί στην πιο χαμηλή τιμή», είπε αρχικά ο Χρήστος Μόσχος και πρόσθεσε: «Σήμερα από τον κτηνοτρόφο φεύγει το αρνί στα 7 – 8 ευρώ το κιλό».

Παράλληλα, ο Χρήστος Μόσχος είπε: «Το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν επιδοτείται η παραγωγή. […] Η Βουλγαρία έκανε αίτηση στην Ε.Ε. για να πάρει αποζημίωση επιδότησης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία για τα αγροτικά της προϊόντα, η επιδότηση που πήρε η Βουλγαρία είναι μεγαλύτερη από την συνδεδεμένη επιδότηση που παίρνουμε εμείς εδώ».

Στα ύψη η τιμή του αρνιού για το Πάσχα 2024
Από την πλευρά του, ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ανέφερε το Σάββατο (20/04) πως η ακρίβεια επηρεάζει και την τιμή του αρνιού ενόψει του Πάσχα 2024.

Ο ίδιος, ειδικότερα, ζήτησε μέτρα από την κυβέρνηση για τη θωράκιση της ελληνικής γεωργίας. Όσον αφορά στην τιμή του αρνιού και του κατσικιού, ο Παύλος Σατολιάς είπε: «Φαίνεται ότι το ελληνικό αρνί στον παραγωγό θα είναι γύρω στα 8 ευρώ στον παραγωγό – δηλαδή στα περσινά επίπεδα».

Παρ’ όλα αυτά, ο Παύλος Σατολιάς έκανε λόγο για «μεγάλη διακύμναση» του τιμού του αρνιού, αρχίζοντας από τα 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ που έχουν «άλλη πολιτική» – όπως είπε – και φτάνοντας έως τα 14 ευρώ το κιλό στα περιφερειακά καταστήματα. Μάλιστα, ο πρόεδρος Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών επεσήμανε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των καταναλωτών και για τα εισαγόμενα αρνιά και κατσίκια.

Related posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη με 30χρονη, δεν άντεξε

Βóμβα: Μεγάλη εταιρεία φέρνει τετραήμερο με ίδιες αποδοχές

Πολύ άσχημα νέα για το ελαιόλαδο – Έρχεται το «τέλος»