Πάσχα εκτός νομού: Είναι οριστικό – Μετά το «όχι» της κυβέρνησης, «όχι» και από τους λοιμωξιολόγους

Πάσχα εκτός νομού: Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας και όχι στο χωριό

Πάσχα εκτός νομού: Μετά το «όχι» της κυβέρνησης, τώρα έρχεται και το «όχι» της επιτροπής λοιμοξιολόγων στις μετακινήσεις εκτός νομού. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την απελευθέρωση των διαπεριφερεικών μετακινήσεων για το Πάσχα.

Νωρίτερα σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη ανέφερε «Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιτροπή απεφάνθη ότι οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται. Έτσι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας και δεν θα μπορέσουμε να μεταβούμε στα χωριά μας.

Πέρα από την απαγόρευση των μετακινήσεων έξω από το νομό το Πάσχα, αυτό είναι το ωράριο των καταστημάτων

Μπορεί το Πάσχα στο χωριό να αποτελεί πια παρελθόν, αλλά τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για τις αγορές των πολιτών. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο. Προτείνει να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη 4 Μαΐου. Όσο για το Μεγάλο Σάββατο, προτείνεται ωράριο 09:00 με 15:00.

Related posts

Φωτιά τώρα στους Δελφούς: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα