Πάτερ Βησσαρίωνας: Διασωληνώθηκε ο ιερέας που «έχασε» το καλοκαίρι την 14χρονη κορούλα του

by Τόνια Τζαφέρη
Πάτερ Βησσαρίωνας: Διασωληνώθηκε ο ιερέας που «έχασε» το καλοκαίρι την 14χρονη κορούλα του

«Αν αφήσουμε τους πιστούς στο έλεος του κορωνοϊού, δεν θα μείνει κανένας»

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το τραγικό περιστατικό με την 14χρονη μαθήτρια και κόρη του πατέρα Βησσαρίωνα, η οποία μπαίνοντας να κάνει μια επέμβαση για το βάρος της, εξαιτίας ιατρικού λάθους έφυγε από την ζωή.

Το δράμα του πάτερ Βησσαρίωνα άγγιξε εκατομμύρια Έλληνες και εκείνος θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα, για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε για να νιώσουμε καλύτερα, αλλά και πόσο προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε με την επιλογή γιατρού.

Πιο αναλυτικά το καλοκαίρι ο Πατέρας Βησσαρίων Καντούνης συγκλόνισε την Ελλάδα με το δράμα της οικογένειάς του, όταν «έχασε» την 14χρονη κορούλα του από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου.

Πάτερ Βησσαρίωνας: Διασωληνώθηκε ο ιερέας που «έχασε» το καλοκαίρι την 14χρονη κορούλα του

Οι δηλώσεις του πάτερ Βησσσαρίωνα για την νοσηλεία σε ΜΕΘ με κορονοιό:

Αυτή τη φορά τον περίμενε ακόμη μια περιπέτεια, καθώς κόλλησε κορωνοϊό και διασωληνώθηκε. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 είπε: «Η μικρή μας κόρη, η Μαρκέλλα, έφερε τον ιό στο σπίτι. Ήμασταν πλήρως εμβολιασμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, αλλά ανήκω στην ομάδα εκείνη των ασθενών που δυστυχώς νοσούν παρότι είναι εμβολιασμένοι. Βρέθηκα στις 10 Οκτωβρίου να διασωληνωθώ στο Παπαγεωργίου. Οι ήρωες γιατροί και νοσηλευτές έσωσαν τη ζωή μου, με τη βοήθεια της Παναγίας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο φόβος ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα: «Εγώ έκανα την δεύτερη δόση στις 25 Ιουνίου, τρεις μέρες μετά την κηδεία της Γωγώς. Θέλω να πιστεύω – δεν ξέρω αν συμβαίνει – ότι η στεναχώρια αυτή δεν με βοήθησε να αναπτύξω αντισώματα. Είχα χαμηλό κορεσμό και πυρετό. Αυτό προκάλεσε ένα πανικό. Τώρα είμαι σπίτι. Την πρώτη μέρα δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή μου περπατάω με το πι και σήμερα έκανα μερικά βήματα χωρίς πι. Δεν έχω πλέον κορωνοϊό, είμαι χωρίς οξυγόνο, απολαμβάνω τη φροντίδα της συζύγου μου».

Έστειλε μάλιστα και μήνυμα στους πιστούς και τους κληρικούς που αντιτίθενται στον εμβολιασμό, αναφερόμενος και στις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Καλά κάνει η ηγεσία. Η εκκλησία θέλει να σώσει τον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος για να αγωνιστεί πρέπει να είναι ζωντανός. Αν αφήσουμε τους πιστούς στο έλεος του κορωνοϊού, δεν θα μείνει κανένας. Η εκκλησία καλά κάνει και στηρίζει τον άνθρωπο ψυχοσωματικά. Οι γιατροί είπαν μάσκες, αποστάσεις, εμβόλια. Ποιος είμαι εγώ που θα πω το αντίθετο; Έχω πτυχίο ιατρικής; Ένας απλός Θεολόγος είμαι».

Προτεινόμενα