Πατέρας Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου: «Θα απαντήσω σε όλα, θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”»

by Εύα Ζαχαριάδη

Κιβωτός του Κόσμου: Η απάντηση του π. Αντώνιου, τα ακίνητα και η θυρίδα που άδειασε

Οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κοσμού δεν σταματάνε ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα οικονομικά της ΜΚΟ. Ο π. Αντώνιος έσπασε τη σιωπή του και απάντησε για τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με το STAR που επικαλείται δηλώσεις του, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να διαμηνύει: «Καμία ασέλεγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο «φως». Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Η νέα τοποθέτηση έρχεται ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου. Μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, οι αρμόδιες αρχές σαρώνουν και τα οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις.

Πατέρας Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου: «Θα απαντήσω σε όλα, θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”»

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας εστιάζουν στους προσωπικούς λογαριασμούς ανώτατων στελεχών της οργάνωσης και στα ακίνητα-φιλέτα τα οποία έχουν δωριστεί στην ΜΚΟ.

Κιβωτός του Κόσμου: Τα ακίνητα

Σύμφωνα με το Mega, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν προκύψει από δωρεές βρίσκονται σε Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Γλυφάδα, Πετρούπολη, Ζεφύρι, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πεύκη και Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 ευρώ. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 ευρώ. Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 ευρώ, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 ευρώ.

Επιπλέον η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου: Η θυρίδα που άδειασε και τα λογιστικά της οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, υψηλόβαθμο στέλεχος άδειασε, με απόλυτη μυστικότητα θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Το περιεχόμενο που αφαιρέθηκε από την θυρίδα, ένα 24ωρο μετά τον διορισμό νέας διοίκησης στην «Κιβωτό», παραμένει άγνωστο.

Οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα της τράπεζας στον Κολωνό, όπου το στέλεχος φέρεται να διατηρεί θυρίδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, για το αίτημα ζητείται ενημέρωση για το εάν τις τελευταίες μέρες το στέλεχος επισκέφτηκε την θυρίδα της στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές εστιάζουν την έρευνά τους στις δομές της ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε ό,τι έγγραφα εντοπίζουν που έχουν να κάνουν με τα λογιστικά της οργάνωσης, αλλά και τις υιοθεσίες παιδιών που διέμεναν εντός των δομών.

Στην Πωγωγιανή Ιωαννίνων, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσαν μεγάλο όγκο υλικού, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών της οικονομικής αστυνομίας βρίσκονται 15 στελέχη της «Κιβωτού». Νωρίτερα την Παρασκευή, συνελήφθη η υπεύθυνη της δομής της Καλαμάτας αφού, σε ένα συρτάρι στα γραφεία της δομής, βρέθηκε μη- δηλωμένο όπλο. Η υπεύθυνη της δομής κοινωνική λειτουργός αφέθηκε, μερικές ώρες αργότερα, ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Λογιστικά βιβλία και ένα περίστροφο κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν