Πάτησε Ελλάδα και τους «δίκασε» ο Μίλτος: Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα «αμφιλεγόμενα» παπούτσια του

Μίλτος Τεντόγλου: Οι πρώτες δηλώσεις του μόλις έφτασε στην Ελλάδα μετά την ακύρωση και το κορυφαίο άλμα στα 8,41

Υπερήφανη ολόκληρη την Ελλάδα κατάφερε να κάνει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος πέτυχε στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα επίδοση 8.40μ, την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, αλλά η διεθνής ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού την… ακύρωσε θεωρώντας ότι τα παπούτσια που φορούσε ήταν εκτός της εγκεκριμένης λίστας.

Μια απόφαση η οποία φάνηκε παράλογη σε αρκετό κόσμο του παγκοσμίου στίβου, και το γεγονός αυτό μάλλον πείσμωσε τον πρωταθλητή από τα Γρεβενά και απάντησε με τον καλύτερο τρόπο… με το νέο ρεκόρ το βράδυ της Τετάρτης.

Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα «αμφιλεγόμενα» παπούτσια του Τεντόγλου όπως αποκάλυψε και ο προπονητής του Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι

«Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει… Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους», είπε κατά την άφιξη του ο Μίλτος εμφανώς ήρεμος.

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου

Προπονητής Μίλτου Τεντόγλου: «Να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας»

Αυτό αποκάλυψε ο προπονητής του Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι, κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα – Πρόκειται για τα spikes που φορούσε, όταν έκανε την επίδοση 8,40, που ακυρώθηκε.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας» είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Για την ακύρωση του ρεκόρ λόγω των παπουτσιών σημείωσε: «Αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου δείχνει για άλλη μια φορά ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι σπουδαίος άνθρωπος! Τα παπούτσια είναι αυτά που φορούσε στο Τορούν όπου έκανε το ρεκόρ (8,40μ) και ακυρώθηκε από την World Athletics.

O Μίλτος Τεντόγλου αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι στο ΣΕΦ για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Μίλτος Τεντόγλου: Δείτε εδώ το άλμα του στα 8,41

Related posts

«Δεν τους είδα»: Αποκάλυψη για το πως έγινε το τροχαίο στην Πειραιώς που παρέσυρε τους 5 πεζούς

Φpίκη στη χώρα μας: Νονός βiαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια – Σε σοκ οι γονείς του παιδιού

Δακρύζουν οι πιστοί. Έτσι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα στο Άγιο Όρος