Πάτρα: Έφυγε από την ζωή μια σπουδαία γυναίκα και μάνα για εκατοντάδες παιδιά – Πέθανε η Παναγιώτα Λάζαρη

by Τόνια Τζαφέρη

Περίπου 200 παιδιά έχασαν την μητέρα του Παναγιώτα Λάζαρη

Πρόκειται για μια γυναίκα πρότυπο η οποία αφιέρωσε την ζωή της στο να βοηθήσει παιδιά να βρουν μια αγκαλιά και να νιώσουν την μητρότητα που στερήθηκαν. Αυτός ήταν ο σκοπός της και τελικά τον κατάφερε… φεύγοντας από την ζωή ευτυχισμένη και έχοντας αποτελέσει “σπίτι” και μητέρα για πάνω από 200 παιδιά.

Η Παναγιώτα Λάζαρη έχει χαραχτεί στη μνήμη εκατοντάδων παιδιών ως η δική τους “μάνα”, η δική τους αγκαλιά… Από τις αρχές του 1970 ίδρυσε τη “Φωλιά του Παιδιού”, το ίδρυμα στο οποίο εκατοντάδες μεγάλωναν με την φροντίδα, τη στοργή και την αγάπη της, μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Απέραντη θλίψη έχει προξενήσει στην Πάτρα ο θάνατος της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Παναγιώτας Λάζαρη. Έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου πλήρης ημερών. Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών, στον ύπνο της.

Η φωλιά του παιδιού από την Παναγιώτα Λάζαρη

Πάτρα: Έφυγε από την ζωή μια σπουδαία γυναίκα και μάνα για εκατοντάδες παιδιά – Πέθανε η Παναγιώτα Λάζαρη

Η Παναγιώτα Λάζαρη, παρά τις δυσκολίες, έγινε η μεγάλη αγκαλιά και η “οικογένεια” σε κοντά διακόσια παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε, τα στήριξε, τα δίδαξε τις αρχές του ήθους, της ευπρέπειας και της ευγένειας και εκείνα μετά ενήλικα πια έβρισκαν τον δρόμο τους φτιάχνοντας τις δικές τους οικογένειες και ακολουθώντας τους δικούς επαγγελματικούς δρόμους.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η κηδεία της Παναγιώτας Λάζαρη θα τελεστεί τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 13.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ρίο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν