Πεφήφανη η Ελλάδα για μία ακόμη φορά: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής

Ρόμποτική: Φοιτητές από την Πάτρα έκαναν υπερήφανη τη χώρα μας

Περήφανοι είναι οι Έλληνες με το κατόρθωμα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται να μας επιβεβαιώσει για τις δυνατότητες των φοιτητών και των νέων γενικότερα, κατακτώντας την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής Robotex International 2022 που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 25-26 Νοεμβρίου 2022. Η νίκη ήρθε στην κατηγορία Line Following Enhanced, με τους συμμετέχοντες συνολικά του διαγωνισμού να φτάνουν τους 2.894 (από 28 χώρες). 

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, η ελληνική συμμετοχή που αποτελούνταν από 14 φοιτητές και 2 υπεύθυνους (έναν φοιτητή κι έναν πτυχιούχο), άγγιξε την κορυφή σε ένα αντικείμενο δύσκολο και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του του Ίδρυμα, η Λέσχη Ρομποτικής σημειώνει διαχρονικά πολύ καλά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο επιστήμης που μπορεί να παράγει.

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας, μέλη της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, για την 1η θέση στην κατηγορία Line Following Enhanced του διεθνούς διαγωνισμού ρομποτικής Robotex International 202

Ο διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής Robotex International διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 25-26 Νοεμβρίου 2022. Φέτος συγκέντρωσε σε όλες τις κατηγορίες 2894 συμμετέχοντες από 28 χώρες και περίπου 4000 επισκέπτες.

Στην ομάδα που εργάστηκε στα ρομπότ, που κατασκευάστηκαν για τον διαγωνισμό, συμμετείχαν οι παρακάτω φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής και μέλη της εκπροσώπησαν τη Λέσχη στον διαγωνισμό:

 Ανδρουτσόπουλος Αριστείδης, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
• Μπάκνης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
• Τερεζάκης Μιχάλης, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
• Τζουβελέκης Δημήτρης, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ. (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
• Τσικέλης Γιάννης, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
• Χαχάλιος Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
• Βέμης Νίκος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
• Γαρμπής Διονύσιος, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ.
• Κακολύρης Γιώργος, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ.
• Μοσχονάς Γεώργιος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Ντάγκας Αλέξανδρος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
• Σάμαρης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Στρατάκος Κυριάκος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
• Τσατσιάνας Ευάγγελος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών

Η ομάδα λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων της Λέσχης Ρομποτικής:

• Μιχάλη Τερεζάκη, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
• Αριστείδη Ανδρουτσόπουλο, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Η Λέσχη Ρομποτικής αποτελεί ένα λαμπρό μακροχρόνιο παράδειγμα διεπιστημονικής συνεργασίας φοιτητών κυρίως από Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με διαχρονικά αξιόλογα αποτελέσματα, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο επιστήμης που μπορεί να παραχθεί από τους φοιτητές μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προβάλλουν το πανεπιστήμιο σε διεθνές επίπεδο. Οι φοιτήτριες/τές που έχουν συμμετάσχει, τα τελευταία 20 χρόνια, ως μέλη στις δράσεις της Λέσχης Ρομποτικής, αποτελούν μία μεγάλη επιστημονική οικογένεια, που κατέχοντας αξιόλογες επαγγελματικές θέσεις εξακολουθούν και υποστηρίζουν, συμβουλεύουν και συνεργάζονται με τη Λέσχη. Μία τέτοια συνεργασία είναι και αυτή με τον πρώην team leader της Λέσχης, Γιάννη Τσενεμπή του Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, για την ανάπτυξη του ρομπότ που κατέλαβε την πρώτη θέση.

Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας για την επιτυχία τους και ευχαριστούμε θερμά όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και όλους όσους στηρίζουν τη Λέσχη και κυρίως τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) καθώς και την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για την ηθική και οικονομική υποστήριξη των δραστηριοτήτων της Λέσχης Ρομποτικής.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλο και περισσότεροι φορείς να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Related posts

Τραγωδία στην Αττική Οδό

Τέρμα ό,τι ξέρατε: Ψάρεμα μόνο με… άδεια από εδώ και πέρα – Αλλάζουν όλα για τους ερασιτέχνες ψαράδες

Απανωτά τα σοκ: Νεκρός και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον Στάθη – Διπλός θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο