Πελώνη: Μπορεί να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11/1 – Το ίδιο ισχύει και για το click away

Πελώνη: «Δεν υπάρχουν βεβαιότητες» ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

Πελώνη: Μετά τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες τα Θεοφάνεια, υπάρχει πιθανότητα να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Ακόμα μία φορά που η κυβέρνηση κάνει πισωγύρισμα σχετικά με τις αποφάσεις της. Σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις περί ανοίγματος των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

Αυτές οι δεύτερες σκέψεις δημιουργήθηκαν εξαιτίας των χθεσινών εικόνων συνωστισμού σε εκκλησίες και παραλίες λόγω Θεοφανείων. Ενώ την Κυριακή 3 Ιανουαρίου μπήκαμε και πάλι σε lockdown ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με σχετική ασφάλεια τη Δευτέρα 11/1. Τα χθεσινά γεγονότα γκρέμισαν κάθε προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Καθώς θα μεταφραστούν σε κρούσματα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, δεν είναι δεδομένο ούτε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών ούτε του click away, καθώς «Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο). Και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της».

Ακόμα ανέφερε «Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Πελώνη: Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11/1

Πέρα από τις ανακοινώσεις της κα. Πελώνη, ο καθηγητής Δερμιτζάκης προειδοποιεί ότι μετά τις εικόνες των Θεοφανείων, όλη η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Θεσσαλονίκη

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες. Ο κ. Δερμιτζάκης δε δίστασε να πει ότι σοκαρίστηκε με τις εικόνες των Θεοφανείων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τις επόμενες δύο εβδομάδες θα δούμε το αποτύπωμα της χθεσινής ημέρας 6/1 σε ημερήσια κρούσματα. Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης εδώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα