Πελοπόννησος: Θα επαναλειτουργήσει η εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή

Πελοπόννησος: Ποιες είναι οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πελοπόννησος: Προχθές Τρίτη 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σχετικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην Τρίπολη όπου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Θανάσης Κοτταράς έδωσε στον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σχετικά με την συντήρηση, ανακατασκευή και ασφάλεια της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι από την Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία και Αρκαδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν 15 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου.

Το έργο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης.

Πελοπόννησος: Θα επαναλειτουργήσει η γραμμή Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο

Δείτε αναλυτικά το σχεδιασμό των εργασιών για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου

Στη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία περισσότερων από 80 ισόπεδων διαβάσεων καθώς και η κατασκευή ενός νέου σταθμού στο Χιλιομόδι. Η απόσταση μεταξύ Κόρινθο – Ναύπλιο αναμένεται να είναι διάρκειας 1 ώρας και 5 λεπτών. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης και το θέμα της επαναλειτουργίας και του υπόλοιπου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής. Δηλαδή η διαδρομή από Άργος έως και Καλαμάτα.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το τμήμα της γραμμής Άργους – Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθούν δύο μελέτες. Η μία θα έχει οικονομοτεχνικό χαρακτήρα και θα χρηματοδοθεί από την Περιφέρεια και η άλλη θα εκπονηθεί από τον ΟΣΕ.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo