Περιστέρι Αττικής: Συναγερμός με εμβόλιο της Pfizer που εκλάπη από το Κέντρο Υγείας

Περιστέρι Αττικής: Συναγερμός με εμβόλιο της Pfizer που εκλάπη από το Κέντρο Υγείας

Περιστέρι Αττικής: Δείτε τι κατήγγειλε η νοσοκόμα για το χαμένο φιαλίδιο

Περιστέρι Αττικής: Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία με την «εξαφάνιση» ενός φιαλιδίου από το εμβόλιο της Pfizer. Το συγκεκριμένο εμβόλιο φέρεται να εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας Περιστερίου όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά μία νοσοκόμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νοσοκόμα είπε στην αστυνομία ότι έβγαλε το φιαλίδιο από την κατάψυξη ώστε να το ξεκαταψύξει. Τα εμβόλια διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε χρειάζεται λίγη ώρα εκτός κατάψυξης πριν γίνει η δόση. Έτσι η νοσοκόμα έβγαλε το φιαλίδιο από την κατάψυξη και το άφησε σε ένα σημείο για να το χρησιμοποιήσει λίγο μετά. Ωστόσο, όταν επέστρεψε το φιαλίδιο είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η αστυνομία από το Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου έσπευσε να ερευνήσει τι συνέβη.

Δείτε τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη για το περιστατικό στο Περιστέρι στην Αττική

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι όποιος κι αν το έχει πάρει, πρακτικά είναι άχρηστο. Κι αυτό γιατί οι θερμοκρασίες στις οποίες φυλάσσεται είναι ιδιαίτερα χαμηλές, η διάλυσή του είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει μόνο σε εργαστηριακό χώρο.

Μάλιστα από την έρευνα που έγινε στο χώρο, δεν διαπιστώθηκε να υπήρξε κάποια παραβίαση. Η αστυνομία θα πάρει και αποτυπώματα DNA ενώ η νοσοκόμα θα δώσει εκ νέου κατάθεση.

Πάντως, η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το ενδεχόμενο να έχει κλαπεί το φιαλίδιο.

Περιστέρι Αττικής: Συναγερμός με εμβόλιο της Pfizer που εκλάπη από το Κέντρο Υγείας

Προτεινόμενα