Πέταξαν «αυγό» στον Μακρόν στη Γαλλία – Το βίντεο της επίθεσης

by Τόνια Τζαφέρη

Στόχος έγινε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Γαλλίας

Στην διάρκεια της επίσκεψής του Μακρόν στη Διεθνή Έκθεση Εστίασης και Φιλοξενίας (Sirha) στη Λυών, συνέβη ένα απρόοπτο που σίγουρα δεν του άρεσε καθόλου. Ούτε εκείνου και φυσικά ούτε και στους ψηφοφόρους.

Στο περιθώριο ενός ταξιδιού στη Διεθνή Έκθεση Εστίασης και Φιλοξενίας (Sirha) στη Λυών (Ρον), ένας άγνωστος πέταξε ένα αυγό προς το μέρος του. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αμέσως από την υπηρεσία ασφαλείας του προέδρου και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Στο σύντομο βίντεο που μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα αυγό φαίνεται να…προσγειώνεται στον ώμο του Γάλλου προέδρου. Ο νεαρός που το εκσφενδόνισε, συνελήφθη αμέσως απο τη φρουρά του Μακρόν.

«Αν έχει κάτι να μου πει, ας έρθει», είπε ο αρχηγός του κράτους και ζήτησε να του φέρουν τον δράστη για να συνομιλήσει μαζί του και να ακούσει τα αιτήματά του. Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία βρίσκεται πλέον και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Τα βίντεο με την επίθεση προς τον Μακρόν

Το σκηνικό λίγο πριν την επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας ετοιμαζόταν να κάνει μια σειρά ανακοινώσεων για την αναβίωση του κλάδου των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, στην μετά Covid εποχή.

Μεταξύ αυτών, η φορολογική απαλλαγή για τα tips που καταβάλλονται με τραπεζική κάρτα σε όλες τις σχετικές επιχερήσεις. Μία εξαγγελία που καταχειροκροτήθηκε από τους επαγγελματίες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω απο τον Μακρόν.

Το νέο περιστατικό υπανθύμισε το χαστούκι που είχε δεχθεί ο Εμανουέλ Μακρόν στο Tain-L’Hermitage στο Drôme στις 8 Ιουνίου.

Ο δράστης της επίθεσης εκείνης είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μηνών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο. Είχε φωνάξει «Montjoie, Saint-Denis! Κάτω η Mακρονία» τη στιγμή της χειρονομίας που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν