Πεζογέφυρα Κηφισίας: Ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα την έφτιαξε όταν σκοτώθηκε ο γιος του

by Αντώνης Βαλμάς

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Πράξη που σώζει ζωές από τον πατέρα του 15χρονου Σόλωνα

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Αυτή τη γέφυρα, την έφτιαξε ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα. Του Σόλωνα που τον σκότωσε αυτοκίνητο , σε εκείνο το σημείο και τον εγκατέλειψε.

Όταν βρήκαν τον οδηγό και τον δίκασαν, τη χρηματική αποζημίωση που έλαβαν οι γονείς του, για το χαμό του παιδιού τους, τη χρησιμοποίησαν για την κατασκευή αυτής της γέφυρας.

Αυτή η γέφυρα, σε αυτό το σημείο σώζει άλλα παιδιά καθημερινά και το ασανσέρ της βοηθάει επίσης άτομα με κινητικά προβλήματα να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο σε εκείνο το σημείο.

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Την έφτιαξε ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα

Κάποιοι τη βανδαλίζουν και σπάνε το ασανσέρ με την πρώτη ευκαιρία και αφαίρουν και την ταμπέλα που λέει ότι η γέφυρα έχει φτιαχτεί στη μνήμη του 15χρονου!

Το έχουν κάνει επανειλημμένα. Και ο πατέρας κάθε φορά την επισκευάζει.

Αυτή τη γέφυρα, την έφτιαξε ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα, που τον σκότωσε αυτοκίνητο , σε εκείνο το σημείο και τον εγκατέλειψε. Όταν βρήκαν τον οδηγό και τον δίκασαν, τη χρηματική αποζημίωση που έλαβαν οι γονείς του, για το χαμό του παιδιού τους, τη χρησιμοποίησαν για την κατασκευή αυτής της γέφυρας.

Κάποιοι τη βανδαλίζουν και σπάνε το ασανσέρ με την πρώτη ευκαιρία και αφαίρουν και την ταμπέλα που λέει ότι η γέφυρα έχει φτιαχτεί στη μνήμη του 15χρονου! Το έχουν κάνει επανειλημμένα.

Και ο πατέρας κάθε φορά την επισκευάζει.

Το ιστορικό του ατυχήματος του 15χρονου Σόλωνα για χάρη του οποίου φτιάχτηκε η γέφυρα των πεζών στην Κηφισίας

Εκείνο το βράδυ Παρασκευής, οι μαθητές κανόνιζαν την εβδομαδιαία βραδινή τους έξοδο, μετά τα απαιτητικά μαθήματα των προηγούμενων ημερών. Ο Σόλωνας ετοιμάστηκε και βγήκε στην Κηφισίας, για να συναντήσει τους φίλους του.

Κάποια στιγμή πετάχτηκαν μέχρι το περίπτερο του Κολεγίου να πάρουν σνακ και επιστρέφοντας, πήγαν να περάσουν τη διάβαση. Ο οδηγός που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και έπεσε πάνω στον άτυχο Σόλωνα. Ο δράστης δεν σταμάτησε… Έφυγε και παραδόθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Πεζογέφυρα Κηφισίας: Την έφτιαξε ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα

Λίγα 24ωρα μετά, «έφυγε» από τη ζωή ο 15χρονος. Εκείνη την ημέρα, εκατοντάδες μαθητές και φίλοι του προχώρησαν σε κατάληψη της Κηφισίας, ζητώντας να φτιαχτεί μια πεζογέφυρα.

Ο άδικος θάνατος του μικρού Σόλωνα ήταν η αφορμή για ένα έργο που, αν είχε κατασκευαστεί πολύ νωρίτερα, ίσως σήμερα o μικρός να ζούσε…

Η απόφαση που βγήκε από τη Δικαιοσύνη γι’ αυτό το τροχαίο αποτίμησε τη ζωή του 15χρονου μαθητή σε 26.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα δώσει ο οδηγός σε 36 δόσεις. Τόσα χρήματα, όμως, όπως λέει σήμερα ο πατέρας του Σόλωνα, δεν κόστιζε ούτε το αυτοκίνητο, αφού η τιμή του ήταν πάνω από 30.000 ευρώ.

Έπειτα από αυτό το τροχαίο κατασκευάστηκε και η γνωστή πεζογέφυρα.

Η πεζογέφυρα της Κηφισίας έσωσε πολλά υποψήφια θύματα

Πικραμένος ο κ. Φαίδων Καρυδάκης, ο οποίος, με την προσπάθειά του να κατασκευαστεί η γέφυρα, έσωσε πολλά υποψήφια θύματα, μιλά για την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Δικαίωση δεν μπορεί να υπάρχει. 26.000 ευρώ αποτίμησε η ελληνική δικαιοσύνη τη ζωή του παιδιού μου. Εκφράζω ένα παράπονο προς την Δικαιοσύνη ότι το έγκλημα που έγινε στην άσφαλτο, ήταν τόσο φοβερό, που, με την απόφαση της Δικαιοσύνης αμνηστεύτηκε.

Αυτή η απόφαση που βγήκε στο Εφετείο πέρασε το μήνυμα ότι μπορείτε να τρέχετε. Επίσης να κάνετε ελιγμούς και να εγκαταλείπετε ένα παιδί στην άσφαλτο, χωρίς να υπάρχει τιμωρία. Αυτό είναι κάτι που με πληγώνει πάρα πολύ.

Πώς μετατρέπεται ένα κακούργημα σε πλημμέλημα -και μάλιστα εξαγοράσιμο; Δυστυχώς, η εγκατάλειψη σε τροχαίο στη χώρα μας θεωρείται πλημμέλημα και αυτό με δυσαρεστεί πάρα πολύ. Από τις βασικές αιτίες που τα τροχαία στην Ελλάδα έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό θανάτου είναι και η ατιμωρησία που υπάρχει.

Αυτό δείχνει μια απαξία της ανθρώπινης ζωής. Και στην περίπτωση του Σόλωνα, αν και ήταν κακούργημα, κατέληξε σε πλημμέλημα και αυτό ζητάμε να αλλάξει».

Η γέφυρα στο ύψος της Φιλοθέης είναι ένα σημείο που ακόμη και σήμερα ο κ. Καρυδάκης επισκέπτεται συχνά. «Η γέφυρα είναι ένα από τα σημεία που επισκέπτομαι σχεδόν κάθε βράδυ με τη γυναίκα μου. Νιώθουμε ότι αυτή η γέφυρα ανακουφίζει το πόνο μας για τον θάνατο του παιδιού μας.

Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας με το παιδί μας και αυτό μας δίνει δύναμη» εξηγεί.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν