Πήλιο: Πολυσέλιδο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Le Figaro για το βουνό των Κενταύρων

Πήλιο: Τι αναφέρθηκε στο αφιέρωμα που ήταν αποτέλεσμα δημοσιογραφικού ταξιδιού

Πήλιο: Το βουνό των Κενταύρων ανέδειξε σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του το γαλλικό περιοδικό Le Figaro. Η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου. Συμφώνησαν σε ένα δημοσιογραφικό ταξίδι που θα κατέληγε σε αφιέρωμα.

Τον Οκτώβριο του 2020, επισκέφθηκαν την περιοχή του Πηλίου η ταξιδιωτική συντάκτρια Sarah Chevalley και ο φωτογράφος Laurent Fabre. Ο σκοπός τους ήταν να συγκεντρώσουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό, ώστε να συνταχθεί ένα δεκασέλιδο αφιέρωμα στο γαλλικό περιοδικό Le Figaro.

Πράγματι, στη διάρκεια του ταξιδιού της, η δημοσιογραφική αποστολή περιηγήθηκε στα χωριά, είδε τα μονοπάτια και τις παραλίες, ανακάλυψε την τοπική γαστρονομία και απήλαυσε το πηλιορείτικο τσίπουρο. Επίσης, έζησε την εμπειρία του «Μουτζούρη», έκανε μία κρουαζιέρα στον Παγασητικό κόλπο με προορισμό το Τρίκερι. Ενώ συναντήθηκε και συζήτησε με διάφορους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Le Figaro είναι από τους δημοφιλέστερους στη Γαλλία. Αντίστοιχα το περιοδικό πουλά 370.000 αντίτυπα την εβδομάδα και έχει 1,5 εκατομμύρια αναγνώστες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου και είχε τίτλο «Βόλτα στο βουνό των Κενταύρων».

Για να δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε, μπορείτε να πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τη δημοσιογραφική κάλυψη του Πηλίου για το γαλλικό Le Figaro

Πήλιο: Δεκασέλιδο αφιέρωμα του γαλλικού Le Figaro στο Πήλιο

Πήλιο: Δεκασέλιδο αφιέρωμα του γαλλικού Le Figaro στο Πήλιο

Οι ομορφιές του Πηλίου είναι αναμφισβήτητα πολλές και πρόκειται για ένας προορισμό που προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο. Τα χωριουδάκια που διαθέτει η περιοχή είναι πανέμορφα και σε ιδανικές συνθήκες χωρίς κορονοϊό τώρα θα ήταν η ιδανική εποχή για εξορμήσεις.

Υπάρχουν μερικά παραθαλάσσια χωριά στην περιοχή του Πηλίου τα οποία είναι ιδανικά για διακοπές αυτή την περίοδο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα