Πληθυσμός Ελλάδας: Το 2050 οι Έλληνες θα είναι μόλις 9 εκατ. – Ανησυχητικά τα στοιχεία

Πληθυσμός Ελλάδας: Το 2020 χάθηκε μία πόλη σαν τον πληθυσμό της Λαμίας

Πληθυσμός Ελλάδας: Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας. Η χώρα μας είναι μία από τις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως, από όσοι γεννιούνται.

Η Ελλάδα είναι μία από τις μικρότερες πληθυσμιακά χώρες της ΕΕ και δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια θα συνεχίζει να συρρικώνεται πληθυσμιακά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας το 2020 ανήλθε σε 10.718.565 άτομα. Από αυτά, τα 5.215.488 είναι άνδρες και 5.503.077 είναι γυναίκες. Ωστόσο, το 2019 ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ήταν 10.724.599 άτομα. Αυτό συνιστά μία μείωση της τάξης του 0,06% που μπορεί να φαίνεται μικρή, ωστόσο δεν είναι. Γιατί αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός της χώρας έχει ήδη μπει σε φθίνουσα πορεία.

Στο γράφημα της Eurostat διακρίνεται ότι ο αριθμός των θανάτων από τον αριθμό των γεννήσεων είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με στοιχεία του worldometers, ο πληθυσμός στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 0,48% το 2020. Αυτό σημαίνει ότι χάθηκαν 50.401 Έλληνες! Μέσα σε ένα χρόνο δηλαδή, χάθηκε περίπου ο πληθυσμός μίας πόλης σαν τη Λαμία!

Δείτε τις προβλέψεις για τον πληθυσμό στην Ελλάδα το 2050 – Τι θα γίνει με τον πληθυσμό της Τουρκίας

Δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τον πληθυσμό της. Όπως διακρίνεται παρακάτω, ο πληθυσμός της χώρας όλο και θα μειώνεται ανά 5ετία, με αποτέλεσμα το 2050 ο πληθυσμός να έχει συρρικνωθεί στα 9 εκατομμύρια. Δηλαδή μέσα σε 30 χρόνια, οι Έλληνες θα μειωθούν κατά 1,5 εκατομμύριο!

Δε θα ισχύει το ίδιο και για την Τουρκία όμως. Αντιθέτως, ο πληθυσμός της θα αυξάνεται προοδευτικά. Από τα 84 εκατομμύρια που είναι το 2020, η Τουρκία το 2050 θα έχει 97 εκατομμύρια πολίτες. Πρόκειται για μία τεράστια αύξηση, με ένα σύνολο 13 εκατομμύριων ατόμων παραπάνω!

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στην Τουρκία γεννιούνται κατά μέσο όρο 2,08 παιδιά ανά οικογένεια, ενώ στην Ελλάδα ο ρυθμός γονιμότητας είναι μόλις 1,3.

Related posts

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο

Προσοχή: Φιλέτο γαλοπούλας πασίγνωστης εταιρείας έχει λάθος ημερομηνία παραγωγής και λήξης