Πολιτική Προστασία διευκρινίσεις: Δείτε τι θα ισχύσει για τα delivery και take away

Πολιτική Προστασία διευκρινίσεις: Δείτε τι θα ισχύσει για τα delivery και take away

Πολιτική Προστασία διευκρινίσεις: Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης των delivery

Πολιτική Προστασία διευκρινίσεις: Χθες διέρρευσε στο διαδίκτυο η πληροφορία ότι εξαιτίας της απαγόρευσης μετακίνησης. Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, από 21.00 έως 05.00. Θα απαγορεύεται και το delivery και το take away μετά τις 21.00 το βράδυ. Χρειάστηκε μάλιστα να βγάλει διευκρινιστικό δελτίο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα ισχύει.

Η διευκρίνηση της Πολιτικής Προστασίας είναι ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά αυτές τις ώρες.

Παράλληλα, σχετικά με το take away, η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Πολιτική Προστασία διευκρινίσεις: Δείτε τι θα ισχύσει για τα delivery και take away

Δείτε τις υπόλοιπες δηλώσεις εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας από τον κ. Χαρδαλιά, εκτός των διευκρινίσεων

Υπενθυμίζεται ότι, οι μετακινήσεις περιορίζονται αποκλειστικά σε αυτές που συνδέονται με λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις προβλημάτων υγείας και μικρή βόλτα με το κατοικίδιο «σε κοντινή απόσταση από την κατοικία», όπως είπε ο υφυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033. Και στην περίπτωση μετακίνησης λόγω εργασίας, η επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων στους τυχαίους ελέγχους.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως οι έξοδοι για ατομική άθληση δεν αφορούν στην προπόνηση αθλητικών σωματείων αλλά σε άθληση το πολύ τριών ατόμων, με ισχυρή σύσταση για κίνηση κοντά στην κατοικία τους.

Ακόμα, επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται, καθώς η απαγόρευση κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή περιττών μετακινήσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κάθε οργανισμός του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Προτεινόμενα