Πολυτεχνείο μέτρα ασφαλείας: Δρακόντεια τα μέτρα – 5.000 αστυνομικοί επί ποδός, drones και ελικόπτερα

Πολυτεχνείο μέτρα ασφαλείας: Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση σήμερα

Πολυτεχνείο μέτρα ασφαλείας: Σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου είναι η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη ανακοινώσει ότι «θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε απολύτως νόμιμο πλαίσιο, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων στο Πολυτεχνείο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού».

Εκτός λοιπόν από την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο. Καθώς και ελικόπτερα που θα επιτηρούν από ψηλά, drones και τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες».

Δεδομένη είναι επίσης η ισχυρή αστυνομική παρουσία σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Πολυτεχνείο μέτρα ασφαλείας: Δρακόντεια τα μέτρα σήμερα 17 Νοεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μέτρων ασφαλείας για το Πολυτεχνείο είναι η απαγόρευση συγκεντρώσεων έως τις 18/11 στις 21.00

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για τους παραβάτες. Υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία. Προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα. Καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ειδικοί διαμεσολαβητές της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια των προελέγχων θα συνομιλούν με τυχόν συγκεντρωμένα άτομα και θα προσπαθούν να τους πείσουν με ήπιο τρόπο να απομακρυνθούν από το σημείο συνάθροισης. Τέλος, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Σημειώνεται ακόμη, ότι στο Πολυτεχνείο θα παραβρίσκονται και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν