Πολυτεχνείο: Παρέμβαση των ΜΑΤ – Εκκενώθηκε ο χώρος και έγιναν προσαγωγές

by Antonis Spyropoulos

Πολυτεχνείο: Μπήκαν τα ΜΑΤ στο προαύλειο χώρο

Πολυτεχνείο: Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ χρειάστηκε να παρέμβουν και εισήλθαν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Από χθες στον χώρο του Πολυτεχνείου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, μία διμοιρία από αστυνομικές δυνάμεις μπήκε από την πλαϊνή είσοδο. Τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί άρχισαν να κατευθύνονται προς την κεντρική πύλη και κάθισαν στο έδαφος, απέναντι στα ΜΑΤ. Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη προσαγωγές με σκοπό την εκκένωση του χώρου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βγάζουν τους διαδηλωτές από την οδό Στουρνάρη, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). 

Πολυτεχνείο: Μπήκαν τα ΜΑΤ στο προαύλειο χώρο

Πολιτική κόντρα για την πορεία του Πολυτεχνείου

Λίγες στιγμές νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε εκ νέου ότι δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Επιπλέον ο υπουργός τόνισε ότι και η αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον νόμο χωρίς να γίνουν εξαιρέσεις.   «Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου. Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές. Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια». Ο ίδιος επικαλέστηκε και την ανάλογη απόφαση που ελήφθη φέτος και τις εθνικές επετείους και για το Πάσχα, λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχισμό». Δήλωσε ότι το κόμμα του θα είναι «παρών» στην πορεία τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να μας χτυπήσει».

«Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για το ΚΚΕ και για τον κ. Βαρουφάκη» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα