Πώς ο Σαμαράς «ρίχνει» τον Μητσοτάκη – Συμφωνία με Τσίπρα για επόμενο Πρωθυπουργό

by Paraskevi Nakou
Πώς ο Σαμαράς «ρίχνει» τον Μητσοτάκη – Συμφωνία με Τσίπρα για επόμενο Πρωθυπουργό

Διέρρευσε το όνομα!

Το πλάνο του Αντώνη Σαμαρά για να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Πρωθυπουργός… έκτακτης ανάγκης, με το «οκ» του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί όλοι να συζητούν για το αν ο Αντώνης Σαμαράς θα ιδρύσει νέο κόμμα, όμως όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο επιμένουν: το πραγματικό του σχέδιο δεν βρίσκεται απαραίτητα εκεί.

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη χαράξει ένα εναλλακτικό, εξίσου ισχυρό σενάριο σύμφωνα με το periodista.gr: να ρίξει στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα για πρωθυπουργό σε περίπτωση μετεκλογικής ακυβερνησίας.

Πρόκειται για επιλογή που, όπως μου λένε, συζητείται «ώριμα» σε κλειστά δείπνα, καθώς θεωρείται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος διαθέτει διεθνή αξιοπιστία, θεσμική ουδετερότητα και το προφίλ ενός τεχνοκράτη που μπορεί να ενώσει πολιτικά αντίπαλα στρατόπεδα.

Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη είδηση: Ο Αλέξης Τσίπρας –σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετέχουν στις επαφές– δεν διαφωνεί με αυτό το σενάριο. Κάθε άλλο, ενώ είναι γεγονός ότι έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με τον Κεντρικό Τραπεζίτη με τη μεσολάβηση ισχυρών τραπεζικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Και ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, φέρεται να θεωρεί ότι μια λύση τύπου Στουρνάρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «γέφυρα» για μια κυβέρνηση συνεργασίας, αποφεύγοντας δεύτερη κάλπη και εξουδετερώνοντας την τοξικότητα μεταξύ ΝΔ και Κεντροαριστεράς. Ο ίδιος θεωρεί ότι με ένα τέτοιο σενάριο θα κερδίσει τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο, ώστε να οργανωθεί καλύτερα και να επιστρέψει στη συνέχεια ο ίδιος ως πρωθυπουργός.

Με άλλα λόγια: Εάν το πολιτικό σύστημα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ένας Στουρνάρας-πρωθυπουργός με τη σιωπηρή ανοχή Σαμαρά και Τσίπρα δεν είναι πλέον πολιτική φαντασία. Είναι ήδη στην ατζέντα.

Ανατριχίλα! Αυτή είναι η επιθυμία της μητέρας του Γιώργου Μαζωνάκη για την κηδεία του – Πώς θα τον ντύσουν

«Γιώργο έφυγες νωρίς»: Δάκρυσε ο Ρέμος στην συναυλία του – Το τραγούδι του Μαζωνάκη που είπε και οι «μπηχτές»

«Αρπάχτηκαν» στον αέρα Γιάμαλη-Πατούλης: «Έχετε στήσει ένα ωραίο δικαστήριο και δεν ακούτε τίποτα»

Τα ψηφιακά πειστήρια καίνε την γιατρό: Πήρε φωτογραφία τον Μαζωνάκη χωρίς τις αισθήσεις του επάνω στο μηχάνημα και…

Πολύ μεγάλος σεισμός τώρα στη χώρα μας

Προτεινόμενα