Πώς θα δıατηρήσετε τις πατάτες φρέσκıες – Το κóλπο για να μη βγάλουν φúτρες

Οι πατάτες είναι ένα από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη διάρκεια όταν αποθηκεύονται σωστά. Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορούν γρήγορα να φυτρώσουν και να ζαρώσουν.
Δεν υπάρχει κουζίνα χωρίς πατάτες και δεν υπάρχει πιο εύκολο και γευστικό φαγητό από τις τηγανητές πατάτες. Η αποθήκευσή τους είναι απλή, ωστόσο έχει κάποια μικρά μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες. Δεν είναι τίποτα χειρότερο να ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε πατάτες και να διαπιστώνεται ότι έχουν βγάλει φύτρες, είναι ζαρωμένες και έχουν αρχίσει να πρασινίζουν.

Μάθετε πως να αποθηκεύεται σωστά τις πατάτες

Πριν τις αποθηκεύσετε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τις βγάλετε από την πλαστική σακούλα, καθώς χρειάζονται αέρα.
Διατηρώντας τις πατάτες δροσερές θα μπορέσουν να διαρκέσουν μήνες και να διατηρήσουν τα επίπεδα βιταμίνης C τους.
Ιδανικά πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος με θερμοκρασία γύρω στους 10°C.

Η πατάτα δεν θέλει φως
Εάν οι πατάτες είναι εκτεθειμένες στο φως θα αρχίσουν να πρασινίζουν που σημαίνει έχουν αρχίσει να παράγουν χλωροφύλλη. Σε υψηλά επίπεδα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή σολανίνης, μιας τοξικής χημικής ουσίας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις πετάξουμε.

Ο φίλος της παράτας είναι το μήλο και ο εχθρός το κρεμμύδι
Το μυστικό για να διατηρηθούν οι πατάτες φρέσκες είναι να βάλετε αναμεσά τους ένα μήλο.
Το φρούτο αυτό παράγει αιθυλένιο που βοηθά τις πατάτες να διατηρηθούν φρέσκες για περισσότερο καιρό και να μην φυτρώσουν. Αντίθετα η συνύπαρξη τους με τα κρεμμύδια μπορεί να κάνει τις πατάτες να μαλακώσουν ή να γεμίσουν φύτρες.

Related posts

WiFi: Έκτακτη προειδоπоίηση – Πώς μας παρακоλουθούν μέσω των κινητών μας

Μόνο έξι ένоχοι για την τpαγωδία στο Μάτι – Αυτοί είναι αναλυτικά

Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε πριν λίγο Ρομά σε 73χρονο