Πούτιν για 25η Μαρτίου: «Όχι» από τον Ρώσο πρόεδρο – Δεν θα παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση

Πούτιν για 25η Μαρτίου: Ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα έρθει στην Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση το Μάρτιο

Πούτιν για 25η Μαρτίου: Αρνητική ήταν η απάντηση από τον Πρόεδρο Πούτιν στην πρόσκληση που δέχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Ώστε να παρευρεθεί στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου για να είναι παρών στη στρατιωτική παρέλαση. Προς τιμήν των 200 ετών μετά την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sputnik, διαμέσου του εκπροσώπου τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει σκοπό να έρθει στην Αθήνα το Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ανέφερε ότι έχουν επίσης προσκληθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας.

Πούτιν για 25η Μαρτίου: «Όχι» από το Ρώσο πρόεδρο - Δεν θα έρθει

Πέραν του «όχι» από πλευράς Πούτιν για τη στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου, αναμένονται απαντήσεις από τους άλλους δύο προσκεκλημένους

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στόχος της κυβέρνησης είναι «να οργανώσει μία λαμπρή παρέλαση, όπως αρμόζει στην περίσταση. Με ξένους ηγέτες προσκεκλημένους τουλάχιστον αυτούς που εκπροσωπούν τις χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, στην ευτυχή κατάληξη του αγώνα του 1821. Η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία και όχι μόνο. Έχουν προσκληθεί αυτοί οι ηγέτες και αναμένουμε τις απαντήσεις τους. Στη διοργάνωση αυτού του γεγονότος αναπόφευκτα εμπλέκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η παρέλαση είναι στρατιωτική. Υπήρχαν διάφορες ιδέες στο τραπέζι αλλά όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι σχετικά ρευστή λόγω κορονοϊού. Προκρίθηκε, τελικά, αυτή η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα. Στόχος είναι να γίνει μία λαμπρή στρατιωτική παρέλαση όπως αρμόζει στην περίσταση».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo