Πούτιν – Ρωσία: Η Ελλάδα στην λίστα με τις “μη φιλικές χώρες”

Ρωσία: Η Μόσχα αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μη φιλική χώρα.

Η λίστα του Κρεμλίνου όλο και μεγαλώνει με την Ελλάδα να μπαίνει και αυτή στις “αντίπαλες” χώρες της Ρωσίας, προκαλώντας ανησυχία.

Η Ελλάδα παραμένει «μη φιλική χώρα» για τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, καθώς υπογράφτηκε το διάταγμα, ενώ Δανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Κροατία, προστέθηκαν στη «μαύρη λίστα».

Το διάταγμα υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, το πρωί της Παρασκευής.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», αναφέρει το έγγραφο.

Τι ακριβώς σημαίνει η ένταξη της Ελλάδας στην συγκεκριμένη λίστα της Ρωσίας

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πλαφόν των ατόμων που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τα οποία διπλωματικές αποστολές «μη φιλικών χωρών» και τα προξενικά τους γραφεία μπορούν να συνάψουν συμβάσεις εργασίας.

Από εδώ και στο εξής η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20, η Σλοβακία 16, ενώ η Σλοβενία και η Κροατία δεν θα μπορούν να προσλάβουν καθόλου υπαλλήλους στις πρεσβείες και τα προξενεία τους.

Η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κυβέρνησης σημειώνει ότι η λίστα «δεν είναι οριστική και, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες εχθρικές ενέργειες ξένων κρατών (…) ενδέχεται να διευρυνθεί».

Related posts

Εντοπίστηκε νεκρό έμβρυο στην αποχέτευση στη Σόλωνος

Εγκλωβıσμένοι 90 επıβάτες στον Οδοντωτό στα Καλάβρυτα μετά από κατολίσθnση

Νέα τραγωδία στα Γρεβενά: Μητέρα άνοιξε την πόρτα και «πάγωσε» όταν είδε νεκρό τον 27χpονο γιο της