Πρόταση βόμβα από τον Τούντα: «Μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους»

by Τόνια Τζαφέρη

Τούντας: «Μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους»

Τούντας: Είναι πολλά τα σενάρια που ακούγονται για τις επόμενες ημέρες. Με τις νέες μεταλλάξεις που έχουν ήδη εμφανιστεί στην χώρα μας, να κάνουν τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα το σίγουρο πάντως είναι ένα. Με ψυχραιμία και υπομονή, θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε ρατσισμό και διχασμό.

Μετά τον χωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα ταξίδια στα νησιά, στην εστίαση και στη διασκέδαση. Το φως της δημοσιότητας είδε μια πρόταση που αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας. Πρότεινε μία σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα, τονίζοντας πως για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «θα πρέπει ίσως να δούμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε συρμούς ή δρομολόγια που να είναι μόνο για εμβολιασμένους».

Τούντας: «Μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους»

Η δήλωσε Τούντα για τα self tests

Ο κ. Τούντας εκτίμησε ότι «πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα στους χώρους εργασίας. Το self test είναι μεν χρήσιμο όταν βγαίνει θετικό, δεν είναι όμως πολύ αξιόπιστο όταν βγαίνει αρνητικό. Θα έλεγα στους χώρους εργασίας πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά το rapid test σε εβδομαδιαία βάση για τους ανεμβολίαστους».

Πρότεινε, επίσης, να γίνουν περισσότερες στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι ομάδες που αντιστέκονται περισσότερο και εκεί να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα