Ψυχίατροι για Μπάμπη: «Aδίστακτη προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά ενός κατά συρροή δολοφόνου»

by Τόνια Τζαφέρη

Ψυχίατροι για Μπάμπη: «Κτηνάνθρωπος, χωρίς συναισθήματα»

Ψυχίατροι για Μπάμπη: Το ψυχολογικό προφίλ του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, συνθέτουν ειδικοί ψυχίατροι. Ο οποίος ομολόγησε, έπειτα από περίπου ένα μήνα, ότι σκότωσε ο ίδιος την 20χρονη σύζυγό του. Και το συνθέτουν με σκληρούς χαρακτηρισμούς!

Ψυχίατροι για Μπάμπη: «Κτηνάνθρωπος, χωρίς συναισθήματα»

Έπειτα από διαπληκτισμό με την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν. Την έπνιξε, σκότωσε το σκυλί τους, τοποθέτησε το μωρό τους δίπλα στην νεκρή μητέρα του. Και προσπάθησε να στήσει ένα σκηνικό ληστείας στο σπίτι.

Οι ειδικοί, βλέπουν στο πρόσωπό του μια αδίστακτη προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ενώ δεν θεωρούν πως το έγκλημα έγινε εν βρασμώ.

«Συνήθως τέτοιες προσωπικότητες έχουν περίεργη συμπεριφορά. Αντιμετωπίζουν το σκυλί ως κομμάτι της συζύγου. Έχουν ιδιοκτησιακή συμπεριφορά στο γάμο τους, βλέπουν τη γυναίκα τους ως κτήμα τους. Υπάρχει τρομερή δυσανεξία στην απειλή του αποχωρισμού. Η αντίληψη είναι σχεδόν μαφιόζικη. Κανείς δεν εγκαταλείπει την αγέλη ζωντανός», ανέφερε ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Αναφορικά με τον σκύλο, ο ίδιος προσθέτει πως «ήταν μια προσπάθεια του δράστη να σκοτώσει κι εκείνο το κομμάτι της συζύγου. Το βρέφος το αναλογίζεται ως μια αυτονόητη προέκταση του εαυτού του. Το χρησιμοποιεί σαν συνένοχο στην πράξη του».

Ψυχίατροι για Μπάμπη: «Κτηνάνθρωπος, χωρίς συναισθήματα»

«Δεν συζητάμε για ψυχικές διαταραχές. Αυτά περιγράφουν έναν δομημένο χαρακτήρα. Δεν συνεπάγεται ότι υπάρχει έλλειψη επίγνωσης των πράξεων. Ούτε είναι ψυχωσικό επεισόδιο, που δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα. Δεν λέμε ότι δεν έχει καταλογισμό. Θεωρώ ότι υπήρχε οπωσδήποτε παρελθόν βίας.

«Κτηνάνθρωπος, χωρίς συναισθήματα», οι δηλώσεις τον Ψυχίατρων για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Οι άνθρωποι αυτοί είναι κακοποιητικοί μέσα στις σχέσεις τους. Μία στις τρεις γυναίκες κακοποιούνται σεξουαλικά ή σωματικά από τους συντρόφους τους διεθνώς. Πάντα στις ναρκισσιστικές διαταραχές ενδιαφέρει η υστεροφημία. Θέλει να εκλογικεύσει τις πράξεις του. Δεν συλλογίστηκε ότι δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα. Ήταν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μέχρι τέλους. Σε μια ναρκισσιστική προσωπικότητα υπάρχει πάντα η αναζήτηση του θαυμασμού. Ένας άνθρωπος εισπράττει πάντα θαυμασμό από έναν πολύ νεώτερό του. Είναι τροφή ο θαυμασμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαδημητριάδης.

Ο διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan Δημήτρης Σούρας, αναφερόμενος στον δράστη, είπε τα εξής : «Πρόκειται για έναν “ήρωα του κακού”. Φτιαγμένος από παιδική ηλικία να φτάσει εδώ που έφτασε, χωρίς συναισθήματα και μετανιώνω. Μια προσωπικότητα γεννημένη για το έγκλημα. Ωστόσο, τον πρόδωσαν αυτά που δεν είχε: Τα συναισθήματα δεν μακιγιάρονται και όταν δεν υπάρχουν προδίδονται. Ήταν αφελής και νόμιζε ότι είχε φτιάξει το τέλειο έγκλημα».

Ψυχίατροι για Μπάμπη: «Κτηνάνθρωπος, χωρίς συναισθήματα»

Συνεχίζοντας, υποστήριξε πως «έπαιζε αισχρό θέατρο. Είναι κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη». Ενώ αν το έγκλημα είχε πραγματοποιηθεί εν βρασμώ, ο κ. Σούρας ανέφερε ότι «ο δράστης αμέσως θα μετάνιωνε, θα ούρλιαζε, θα ζητούσε βοήθεια, θα καλούσε την αστυνομία. Εκείνος έπνιξε το σκυλί για να αποκτήσει ένα περισσότερο άλλοθι».

Ερωτηθείς αν ο δράστης νοσούσε ψυχικά, ο επιστήμονας τόνισε: «Ο ψυχικά ασθενής δεν έχει τη δυνατότητα να οργανώσει τίποτα, σκοτώνει στον παραλογισμό του».

Τέλος, επεσήμανε ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να βγάλει χαρτί ότι ο 32χρονος νοσούσε ψυχικά».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα