Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Φλωρίδης για Τέμπη: “Όποιος λέει για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα”
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σε ειρωνικό τόνο στα περί “μπαζωμάτων” στα Τέμπη, χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις για τους διαλόγους, “αναξιόπιστους”.

Σε έντονους τόνους συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, με την ομιλία του Γιώργου Φλωρίδη να προκαλεί αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση αναφέροντας πως υιοθετεί ένα “αναξιόπιστο δημοσίευμα” και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν ψήφισε την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση η οποία παρέχει τη δυνατότητα στον ανακριτή να έχει στη διάθεση του άμεσα στοιχεία, όπως οι ηχογραφημένες συνομιλίες.

Μάλιστα, μιλώντας για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “μπαζώματα” στα Τέμπη μετά το δυστύχημα, ανέφερε πως “όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα”, σε μια ρητορική αποστροφή που προκάλεσε αντιδράσεις. Πρόσθεσε πως οι χωματουργικές εργασίες έγιναν από συνεργεία που επιχείρησαν στο σημείο για να διανοίξει δρόμος ώστε να πλησιάσουν τα σωστικά συνεργεία, αμέσως μετά την τραγωδία. Να σημειωθεί πως διαφανή έρευνα για το τι έγινε μετά τη σύγκρουση των τρένων ζητούν και οι οικογένειες των θυμάτων. “Ο αριστερόστροφος φασισμός θα πετύχει το σκοπό του όταν επέλθει στη συνείδηση του κόσμου η αμφισβήτηση των θεσμών του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης”, δήλωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, επικαλούμενος τον Μίκη Θεοδωράκη. “Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μ. Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό” ήταν η ρήση του.

Περί ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως “δεν καταθέτετε πρόταση ποινικής δίωξης” για κάποιον υπουργό αλλά “παρουσιάζετε συνομιλίες που υπάρχουν αυτούσιες στην δικογραφία από τότε, ως μεγάλη ανακάλυψη”.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε ότι προχωρά η κατασκευή του χώρου στη Λάρισα για να διεξαχθεί η δίκη. “Θα είναι έτοιμος στη Λάρισα μέχρι τέλος Μαΐου. Θέσεις 100 δικηγόρους, αίθουσα διασκέψεων για να μη ζήσουμε την τραγωδία με το Μάτι, που όταν τελείωσε δεν βρίσκατε αίθουσα να γίνει η δίκη”.

Πηγή: news247

Related posts

Αuτά είναι τα μολuσμένα ζυμαρικά που ανακαλούνται από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα

Φpiκη σε σχολική εκδρομή στην Ημαθία

Παvıκός σε κnδεία: Η νεκpή άνοıξε τα μάτια και άρχıσε να αναπνέει, τnν πήγαν με το φέpετρο στο Νοσοκομεiο