Σχολεία κορονοϊός: Μπέρδεμα με τα συμπτώματα και η πρόταση για συνταγογράφηση του τεστ

by Αντώνης Βαλμάς

Σχολεία κορονοϊός: Άμεση απόφαση για να συνταγογραφείται το τεστ του κορονοϊού

Σχολεία κορονοϊός: Πρέπει να παρθεί άμεσα η απόφαση να συνταγογραφείται το τεστ για τον κορονοϊό εξήγησε η Αθηνά Λινού, αναφερόμενη στις οικογένειες με παιδιά που έχουν την υποχρέωση να διακομίσουν αρνητικό τεστ στο σχολείο, σε περίπτωση που το παιδί έχει συμπτώματα.

Την ίδια στιγμή, δηλώσεις έκανε και για το κλίμα που επικρατεί με τους μετανάστες, αλλά και τις αντιδράσεις των νέων. Ειδικότερα τους νέους οι πρυτανικές αρχές πρέπει να προσεγγίσουν με «ζεστό» τρόπο. Μ ε αποτέλεσμα να τους αλλάξουν σε «ηγέτες κατά του κορονοϊού».

«Πρώτα από όλα είναι γενικευμένη χρήση μάσκας παντού. Δεύτερον είναι το άγγιγμα των ανθρώπων σε προσωπικό επίπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στον Alpha 98,9 και συνέχισε: «Πρέπει να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά. Πρέπει οι πρυτανικές αρχές, όπου υπάρχουν παιδιά, σε σχολές, ΙΕΚ, ακόμα και στα λύκεια, να απευθυνθούν ζεστά στα παιδιά. Γιατί οι πρυτάνεις να μην καλέσουν όλες τις παρατάξεις και να ζητήσουν βοήθεια στην εφαρμογή των μέτρων.

Τα νέα παιδιά πρέπει να μετατραπούν σε ηγέτες κατά του κορονοϊού. Γιατί όλες οι γραμματείες των σχολών, που έχουν τα στοιχεία των φοιτητών, να μην τους στέλνουν μηνύματα κατά του κορωνοϊού κάθε μέρα; Για να αντιστρέψουμε τη συμπεριφορά τους, πρέπει να τους κάνουμε στόχους στην προσπάθεια αυτής της χώρας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον πληθυσμό. Πρέπει να θεωρήσουν ότι είναι δική τους υπόθεση η προστασία των άλλων και τότε, θα βρει ο καθένας τον τρόπο και τα μέτρα».

Σχολεία κορονοϊός: Άμεση συνταγογράφηση για τα παιδιά με συμπτώματα

Τι δήλωσε η κ. Λινού για την κατάσταση των σχολείων με τον κορονοϊό

Η κ. Λινού έκανε σχόλια και για τις ευθύνες της πολιτείας: «Πρέπει να γίνει η εφαρμογή των μέτρων εφαρμόσιμη. Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».

«Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να δοθούν κριτήρια στους ανθρώπους να δηλώνουν ότι είναι ασθενείς. Δεν μπορεί στον μεροκαματιάρη να του πεις να μείνει σπίτι 3 μέρες αν έχει πυρετό. Πρέπει να κάνει το τεστ και να είναι σίγουρος. Αν είναι αλλοδαπός δεν πρέπει να σκέφτεται ότι θα τον διώξουν από την χώρα. Αν είναι εργαζόμενος με ημερομίσθιο, πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει ότι για 15 μέρες θα πάρει αμοιβή για να επιβιώσει», ανέφερε.

Σχολεία κορονοϊός: Επίσης πρόσθεσε για τα τεστ: «Όταν διώχνουν το παιδί από το σχολείο και λέει ο διευθυντής θέλω να έρθει πίσω με χαρτί γιατρού αρνητικό και πρέπει ο γονιός να πληρώσει το τεστ με πάνω από 70 ευρώ, κάθε δύο εβδομάδες, δεν γίνεται. Γιατί να μην συνταγογραφείται το τεστ; Αυτός που πληρώνεται με βάση το μεροκάματο δεν θα πληρωθεί. Θα μπει και στο λεωφορείο και θα κολλήσει και τους υπόλοιπους. Πρέπει να λυθούν άμεσα. Επίσης αν χαθούν άνθρωποι νωρίς λόγω ασθένειας, αυτό θα στοιχήσει στην παραγωγικότητα του κράτους πιο ακριβά. Γιατί όταν βγουν από τα νοσοκομεία, για 3-4 μέρες δεν θα μπορούν να αποδώσουν και αυτό κοστίζει».

Άμεση συνταγογράφηση για τα παιδιά με συμπτώματα κορονοϊού στα σχολεία

Η θέση της κ. Λινού για το αν ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας: «Δεν θέλω να συζητήσω τα θέματα πίστεως. Για εκείνους που είμαστε Χριστιανοί, η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο. Ένα μυστήριο δεν το ερμηνεύεις με καμία λογική. Είναι θέμα πίστεως, εγώ πιστεύω, ο άλλος που είναι άθεος δεν έχει λόγω να πάει στην εκκλησία. Αν θέλετε την επιστημονική μου γνώμη δεν έχει γίνει πείραμα για να δούμε αποτελέσματα».

Τι υποστηρίζει για το αν υπάρχουν σενάρια χειρότερα από αυτό που ζούμε: «Είμαστε σε ανεξέλεγκτη κατάσταση. Είναι επιθετική αύξηση και αυτό μετράτε σε πόσες μέρες διπλασιάζεται ο αριθμός των κρουσμάτων

. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουν διπλασιαστεί. Οπότε χωρίς μέτρα, σε μια εβδομάδα θα διπλασιαστούν ξανά. Αν πάνε έτσι τα πράγματα και τα τεστ».

Σχολιάζει για τα επιδημιολογικά δεδομένα που δίνει ο ΕΟΔΥ: «Με τον τρόπο που δημοσιοποιούνται τα στοιχεία, δεν επιτρέπουν την αξιολόγηση. Επομένως δεν μπορώ να πω με βάση τα στοιχεία που βρίσκεται το R0. Αυτά που δημοσιοποιούνται δεν είναι επαρκή για την πλήρη αξιολόγηση. Χθες, μετα 24.000 τεστ και τα 800 κρούσματα ο δείκτης ήταν στο 3,4. Ξέρουμε ότι όταν πλησιάζει δείκτης στο 4 τότε είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όμως εκείνο που δεν ξέρω είναι αν τα 24.000 τεστ έγιναν σε άτομα “ύποπτα”, οπότε είναι φυσιολογικό ή αν ήταν σε τυχαίο πληθυσμό».

Τι παρατήρησε η κ. Λινού για τα χθεσινά νούμερα αν ήταν αποτέλεσμα των συγκεντρώσεων. Όπως αυτής για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχει η συζήτηση αυτή, γι αυτό. Την ημέρα που ο υπουργός Υγείας έκανε τη δήλωση ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας, αλλά η συγκέντρωση θα είναι επικίνδυνη. Η απάντησή μου ήταν ότι είναι ευθύνη και του υπουργείου Υγείας να είναι “παρών” και να μοιράζει μάσκες».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν