Σε έργα τέχνης μετατρέπονται τα κτίρια της Αθήνας: Νέα πρωτοβουλία από τον Δήμο Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων: Μετατρέπει τους τοίχους των κτιρίων της Αθήνας σε έργα τέχνης

Χρώμα και ζωή φιλοδοξεί να δώσει ο Δήμος Αθηναίων, με το  πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί, «αναδεικνύοντας με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τη σύγχρονη τέχνη στο αστικό τοπίο».

Από σήμερα, παράλληλα με τις δημόσιες τοιχογραφίες στα σχολεία, αυτό το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε ιδιωτικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.

«Στόχος είναι η πόλη να γεμίσει με ωραία χρώματα και να αποτελέσει μία υπαίθρια “έκθεση” τοιχογραφιών, οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό στον δημόσιο χώρο», όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Έτσι, πλέον, δημότες της Αθήνας, ιδρύματα, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, μπορούν να προτείνουν να μετατραπούν και οι δικές τους επιφάνειες τοίχων σε τοιχογραφίες.

Σε έργα τέχνης μετατρέπονται τα κτίρια της Αθήνας: Νέα πρωτοβουλία από τον Δήμο Αθηναίων

Νέα πρωτοβουλία από τον Δήμο Αθηναίων

«Στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει περισσότερο χρώμα και με “καμβά” τα κτίριά της να αναδείξει τη σύγχρονη τέχνη μέσα από τη ματιά των εκφραστών της, των νέων και ταλαντούχων street artists. Οι τοιχογραφίες δημιουργούνται για να αναδείξουν διαφορετικά σημεία της πόλης, να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα και να εμπνεύσουν. Λίγο-λίγο, κάθε μέρα, η Αθήνα αλλάζει και με αυτές τις παρεμβάσεις», είπε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τη διεύθυνση του ακινήτου, τη φωτογραφία της επιφάνειας του προτεινόμενου τοίχου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν