Σέρρες τάφοι: Ανοίγουν νέους τάφους για να είναι προετοιμασμένοι για θύματα του κορονοϊού

Σέρρες τάφοι: Έχουν ήδη ανοιχτεί 35 νέοι τάφοι – Τα πρωτόκολλα ενταφιασμού είναι αυστηρά

Σέρρες τάφοι: Ο Δήμος Σερρών προβαίνει στη δημιουργία νέων χώρων ταφής στα Β’ Κοιμητήρια Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το τοπικό κανάλι «Επιλογές« έχουν ήδη ανοίξει 35 νέοι χώροι ταφής. Ενώ αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να απελευθερωθεί και επιπλέον χώρος.

Η περιφερειακή ενότητα των Σερρών σημείωσε χθες 72 νέα κρούσματα κορονοϊού και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το επόμενο διάστημα αναμένονται περαιτέρω θάνατοι από τον κορονοϊό, για αυτό και ο Δήμος Σερρών θέλει να είναι προετοιμασμένος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταϊρη, η διοίκηση του Δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα. Ωστόσο η δημοτική Αρχή προετοιμάζεται ακόμη και για το χειρότερο σενάριο.

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που δεν επιθυμούν να πανικοβάλλουν τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα κι όσον αφορά τις Σέρρες τα Β κοιμητήρια Σερρών είναι αυτά που έχουν οριστεί για τυχόν θύματα του ιού.

Σέρρες τάφοι: Ανοίγουν νέους τάφους για τα θύματα του κορονοϊού

Δείτε παρακάτω το αποκλειστικό βίντεο με το άνοιγμα των νέων τάφων για θύματα του κορονοϊού στο Δήμο Σερρών

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα