Σέρβοι τουρίστες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπαίνουν στη χώρα από την 1η Μαΐου

Σέρβοι τουρίστες: Αυτός είναι ο τρόπος που θα μπαίνουν οι τουρίστες από τη Σερβία το καλοκαίρι στη χώρα μας

Σέρβοι τουρίστες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπαίνουν στην Ελλάδα οι τουρίστες από τη Σερβία από την 1η Μαΐου. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και στη Σέρβα ομόλογό του Τατιάνα Μάτιτς. Συζητήθηκε και συμφωνήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα έρχονται στην Ελλάδα οι τουρίστες από τη Σερβία αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε από το σερβικό Υπουργείο Τουρισμού, συμφωνήθηκε ανάμεσα στα δύο μέρη, να ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδεται από τις αρμόδιες σερβικές υγειονομικές αρχές.

Έτσι, από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου 2021. Όλοι οι τουρίστες από τη Σερβία θα εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνων. Το ίδιο ακριβώς καθεστώς θα ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

Σέρβοι τουρίστες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπαίνουν στη χώρα

Δείτε τι ανέφερε η Σέρβα Υπουργός Τουρισμού για τις διακοπές των Σέρβων τουριστών το καλοκαίρι στην Ελλάδα

«Το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους πολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι μια συμβολική εικόνα της πλήρους ομαλοποίησης της ζωής μας, και αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς και αληθινής φιλίας και των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας» ανέφερε η Τατιάνα Μάτιτς.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα