Σκούρα τα πράγματα για την Εύα Καϊλή: Τι προβλέπει ο νόμος του Βελγίου για τα χρόνια που μπαίνει φυλακή

Εύα Καϊλή: Η ποινή που αναμένεται να ασκηθεί στην περίπτωση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού

Μετά από την αποκάλυψη του Qatar Gate, μια πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει σε όλη την Ευρώπη, ενώ σήμερα 12/12, συνεδριάζει το Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο υπό την σκιά του σκανδάλου.

Προφανώς το θέμα του σκανδάλου της διαφθοράς θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια. Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου, για αυτό και θα υπάρξει και Διάσκεψη των Προέδρων έτσι όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.

  • Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την έδρα της Καϊλή, είναι στη δική της κρίση το τι θα συμβεί. Αν δηλαδή θα παραιτηθεί από την έδρα της στο Ευρωκοινοβούλιο ή αν θα τη διατηρήσει μέχρι να υπάρξει τελική δικαστική απόφαση. Αν η κ. Καϊλή καταδικαστεί, τότε αυτόματα της αφαιρείται και η έδρα. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει στις φυλακές Saint Gilles στις Βρυξέλλες με τη διαδικασία να προβλέπει την παραμονή της για πέντε ημέρες μέχρι να υπάρξει απόφαση από τον ανακριτή. Αν κριθεί ύποπτη φυγής ή ύποπτη τέλεσης ανάλογων αδικημάτων με αυτά που ήδη κατηγορείται, η προφυλάκιση θα παραταθεί.

Εύα Καϊλή: Τα χρόνια που μπαίνει στη φυλακή

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Καϊλή θα χρειαστεί εκπροσώπηση από Βέλγο νομικό, όπως έχει γίνει γνωστό, καθώς κατηγορείται με βάση τη νομοθεσία της χώρας. Με βάση την ανακοίνωση των δικαστικών Αρχών την Κυριακή η κ. Καϊλή και οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά». Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τη νομοθεσία του Βελγίου, οι κατηγορίες αυτές μπορούν να επισύρουν ποινές φυλάκισης από πέντε ως δέκα χρόνια.

Related posts

Θεσσαλονίκη: Άφησαν μπαλόνια στον ουρανό και άναψαν κεράκια για τον πιο σπουδαίο λόγο

Κυριακή των Μυροφόρων σήμερα – Τι είναι και γιατί την γιορτάζουμε

Έπεσε μπλε μετεωρίτης στη γη – Εξωπραγματικές εικόνες