Σουπερμάρκετ lockdown: Γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ ανέβασε τις τιμές μόλις ανακοινώθηκε η καραντίνα

Σουπερμάρκετ lockdown: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε το εν λόγω περιστατικό

Σουπερμάρκετ lockdown: Σοβαρή καταγγελία έγινε εκ μέρους του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε αύξηση τιμών βασικών προϊόντων προχώρησε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε το δεύτερο lockdown.

Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από σχετικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου. Αυτό το γεγονός μάλιστα, αποτέλεσε την αφορμή να κατατεθεί τροπολογία για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Σουπερμάρκετ lockdown: Αλυσίδα ανέβασε τις τιμές λίγο πριν το lockdown

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σχετικά με το περιστατικό κερδοσκοπίας γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ λίγο πριν την καραντίνα

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «Εντοπίσαμε αυξήσεις σε τιμές προϊόντων. Υπήρξε αλυσίδα σούπερ μάρκετ (την οποία δεν κατονόμασε) που προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το lockdown. Έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021 τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα σε τιμές που διαμορφώνουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους πρόσφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Ακόμα, πρόσθεσε «Θέλουμε οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημιές. Το κέρδος όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την συμφορά του ελληνικού λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των σούπερ μάρκετ έχουν δείχνει συνέπεια. Μόνο μια αλυσίδα προχώρησε σε αυξήσεις. Πλέον όλοι πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε το θέμα και έχουμε το εργαλείο επιβολής προστίμων».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα