Σπαράζει καρδιές: Το τραγούδι με το οποίο αποχαιρετούν για πάντα τους Ικάρους στον ουρανό

by Εύα Ζαχαριάδη

Πολεμική αεροπορία: Το άσμα με το οποίο αποχαιρετούν τους Ίκαρους

Δυστυχώς, σήμερα και αύριο η Ελλάδα αποχαιρετάει τα παιδιά της που σκοτώθηκαν με την πτώση του Phantom F-4. Ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης βρίσκονται στη γειτονιά των αγγέλων.

Το νήμα της ζωής κόπηκε άδικα και πολύ νωρίς για τους δύο πιλότους μας, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Η κηδεία του Μάριου τελέστηκε σε κλίμα οδύνης, στην Τρίπολη, ενώ αύριο θα τελεστεί η κηδεία του Ευστάθιου, στην πατρίδα του το Νευροκόπι.

Σπαράζει καρδιές: Το τραγούδι με το οποίο αποχαιρετούν για πάντα τους Ικάρους στον ουρανό

Ο Βασίλης Σκουλάς έχει συνθέσει το κατάλληλο άσμα-αποχαιρετισμό, στους Ικάρους μας, οι οποίοι πιστοί στο καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδας, μένουν για πάντα εκεί, στον ουρανό…

Το τραγούδι του «Ήλιος Θεός» γράφτηκε για έναν άλλον ήρωα πιλότο μας, τον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικά μαχητικά, το 2006.

Το άσμα για τα παιδιά της Πολεμικής Αεροπορίας που φεύγουν νωρίς

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να τιμήσει τους αποθανόντες πιλότους μας, τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον 29χρονο Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Έτσι, έπειτα από χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελειών, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο πιλότους απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτέραρχου, ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν τα προβλεπόμενα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo