Στέφανος Ντούσκος: «Για όλους στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο»

by Τόνια Τζαφέρη

Στέφανος Ντούσκος: Ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ της κωπηλασίας στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς του Τόκιο

Στέφανος Ντούσκος: Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο κατάφερε να αποκτήσει ο Έλληνας νεαρός, ύστερα από μια εκπληκτική επίδοση στο άθλημα της κωπηλασίας. Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε καλά καλά να το πιστέψει.

Στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λοιπόν, αναδείχθηκε σε Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ της κωπηλασίας, ο Στέφανος Ντούσκος! Ο οποίος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία και το πρώτο χρυσό! Κάνοντας περήφανους τους απανταχού Έλληνες.

Στέφανος Ντούσκος: «Για όλους στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο»

Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε πετύχει, λίγα λεπτά μετά την απίστευτη κούρσα του στον τελικό, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Μετά την τεράστια επιτυχία, ο χρυσός Ολυμπιονίκης δήλωσε:

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια… δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης.

Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα… δεν το χάνω!

Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου. Τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική. Τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα. Τους γιατρούς μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου».

Ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα