Στέλιος Πέτσας: Από τον Δεκέμβριο θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για την πανδημία και ομολογουμένως πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να γίνουν πραγματικότητα όσα είπε.

Πιο αναλυτικά τις προτάσεις των ειδικών σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους χωρίς τεστ σε καταστήματα και χώρους εστίασης, αλλά και το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, «πάντα ακούμε τη γνώμη των ειδικών και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Τα νούμερα μας δείχνουν τον δρόμο, και τα νούμερα δείχνουν ότι είμαστε σε μάλλον καλό δρόμο, τουλάχιστον τα νούμερα των εμβολιασμών που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 55.000 τις τελευταίες ημέρες».

Στέλιος Πέτσας: “Γίνεται μάχη για την 3η δόση για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας”

Σύμφωνα με τον ίδιο, «γίνεται μάχη για την 3η δόση για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ξεφύγει η πανδημία. Τα νούμερα που βλέπουμε τώρα σε κρούσματα, τα είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι, λέγαμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Παρακαλώ όλους να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας και τα Χριστούγεννα, ο κ. Πέτσας είπε ότι «πιστεύω, όπως βλέπω τα νούμερα, ότι από τον Δεκέμβριο θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων. Για τις γιορτές δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δεν θα αρθούν τα Χριστούγεννα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο ίδιος σημείωσε ότι «σιγά – σιγά, με τόσα πολλά κρούσματα, υπάρχει μια παράπλευρη απώλεια: το ΕΣΥ δεν μπορεί να προχωρήσει σε προγραμματισμένα χειρουργεία. Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτύσσουμε και ιδιωτικές κλίνες όπου χρειάζεται, και να εμπλουτίζουμε το δημόσιο σύστημα με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε έτσι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σ. Πέτσα για την επέκταση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας. Δούλεψε εκεί που εφαρμόστηκε, αλλά τώρα την έχουμε αφήσει στην άκρη.

Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι αρκετά ψηλά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν βλέπουμε την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Η εστίαση με τα μέτρα που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα, έχει θωρακιστεί αρκετά».

Related posts

Τροχαίο με δύο νεκρούς στη χώρα μας πριν λίγο

Θρiλερ: Δύτες βρήκαν το πτwμα 11χρονnς που είχε εξαφανıστεί σε ποτάμι – Ο ύποπτος είναι φίλος της οικογένειας

Αληθινή κόλαση : Φωτιά σε πολυκατοικία 14 ορόφων