Στο περιθώριο οι ανεμβολίαστοι: Μόνο με rapid test η είσοδος στα σούπερ-μάρκετ;

by Τόνια Τζαφέρη
Στο περιθώριο οι ανεμβολίαστοι: Μόνο με rapid test η είσοδος στα σούπερ-μάρκετ;

Οι συζτητήσεις για τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους στους ανεμβολίαστους, την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι και οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν την ίδια τύχη, κάτι το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «όποιος εμβολιάζεται ανοίγει τον δρόμο για την ελευθερία του».

Μέτρα θα παρθούν αργά ή γρήγορα και για τους εμβολιασμένους, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς». Σημαντικούς…

Στο περιθώριο οι ανεμβολίαστοι: Μόνο με rapid test η είσοδος στα σούπερ-μάρκετ;

Με rapid test η είσοδος στα σούπερ μάρκετ;

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε στήριξη στο ΕΣΥ, και αντί αυτού ετοιμάζει σύμπραξη με ιδιώτες γιατρούς. Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει τα εξής:

  1. όλοι μάσκες παντού
  2. όχι συνωστισμός στα σούπερ-μάρκετ και στα σχολεία
  3. ακόμα και 3 rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους
  4. επαναφορά νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας
  5. συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας σε εστίαση και μπαρ
  6. απαγόρευση όρθιων στα μαγαζιά διασκέδασης
  7. επαναφορά τηλεργασίας σε κάποιους τομείς

Στο τραπέζι είναι και είσοδος των ανεμβολίαστων με rapid test ακόμη και στα super market.

Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει οριζόντιο lockdown. Ωστόσο, αυτά που αναμένονται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση αφορούν σε ένα… μίνι lockdown για τους ανεμβολίαστους. Για την κυβέρνηση, η έλευση των Χριστουγέννων θα σημάνει την ανέφικτη μετακίνηση και είσοδό τους σε καταστήματα και χώρους διασκέδασης.

Στο τραπέζι είναι και είσοδος των ανεμβολίαστων με rapid test ακόμη και στα super market. Απίθανο θεωρείται το σενάριο να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να χρειαστεί να προμηθεύονται αγαθά μόνο ηλεκτρονικά, όπως και την απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία, καθώς η παραμονή της εκεί είναι σύντομη, με ελάχιστα άτομα στο εσωτερικό τους και πάντα με μάσκες.

Στο περιθώριο οι ανεμβολίαστοι: Μόνο με rapid test η είσοδος στα σούπερ-μάρκετ;

Οι κυβερνώντες διαμηνύουν ότι εστιάζουν στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες, κατόπιν αξιολόγησης της συνολικής εικόνας της πανδημίας στη χώρα μας βάσει των τελευταίων μέτρων, θα πάρουν νέες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι ανεμβολίαστοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, εφόσον αποφασιστεί, όπως αναμένεται, να κάνουν πυκνά rapid test (τουλάχιστον 3 εβδομαδιαίως) για τις δραστηριότητες τους.

Προτεινόμενα