Στον Έβρο τοποθετήθηκε τεράστιος Τίμιος Σταυρός, ορατός μέχρι την Τουρκία

by Αντώνης Βαλμάς

Έβρος Χριστιανικός Σταυρός: Φαίνεται και από την Τουρκία

Έβρος Χριστιανικός Σταυρός: Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στον τεράστειο φωτεινό Τίμιο Σταυρό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην Ι.Μ. Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας. Ο συγκεκριμένος σταυρός φαίνεται τόσο τη μέρα, όσο και τη νύχτα στην Ανδριανούπολη, καθώς και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη.

Στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό, ενώ τις Ακολουθίες του αγιασμού και του Μικρού Αποδείπνου παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, καθώς και πολλοί πιστοί από την περιοχή.

Αγιασμός, Χαιρετισμοί και Ακολουθίες στον Τεράστιο Χριστιανικό Σταυρό του Έβρου

O υπερμεγέθης και εντυπωσιακός ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ όπως βλέπετε και στα ΒΙΝΤΕΟ της Αναστασίας Καρλιώτη, τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες στο ψηλότερο σημείο του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής και υπερυψώθηκε με ειδική κατασκευή, ώστε να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά μέσα στην Τουρκία.

Τον βλέπουν οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας και των άλλων χωριών της περιοχής του Έβρου, αλλά και οι αστυνομικοί με τους στρατιώτες μας που φυλάνε τα σύνορα κάθε βράδυ και κάνουν περιπολίες για την αποτροπή εισόδου μεταναστών από διάφορα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Φωτογραφίες και Βίντεο από τον Χριστιανικό Σταυρό του Έβρου

Έβρος Χριστιανικός Σταυρός: Τοποθετήθηκε και είναι ορατός στην Τουρκία

Έβρος Χριστιανικός Σταυρός: Τοποθετήθηκε και είναι ορατός στην Τουρκία

Έβρος Χριστιανικός Σταυρός: Τοποθετήθηκε και είναι ορατός στην Τουρκία

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα