Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά του lockdown στο Λευκό Πύργο

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: Ο κόσμος συγκεντρώθηκε κατά των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: Σε ολικό καθεστώς lockdown είναι από σήμερα η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Η απόφαση πάρθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες είχαν εντοπιστεί πάρα πολλά κρούσματα στις δύο πόλεις. Με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιεστεί. Χθες εντοπίστηκαν πάλι 210 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 8 κρούσματα στις Σέρρες. Αυτές οι δύο περιφερειακές ενότητες είναι οι πρώτες στη χώρα που μπαίνουν και πάλι σε καθεστώς lockdown ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Το lockdown δε, θα διαρκέσει 14 μέρες.

Χθες, περισσότερα από 100 άτομα έδωσαν ραντεβού στο Λευκό Πύργο μέσω Facebook ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση κατά του κορονοϊού

Στη συγκέντρωση στηνς πόλη της Θεσσαλονίκης συνέβη και ένα μικροεπεισόδιο ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο ώστε να εκφράσουν την εναντίωσή τους στα νέα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές ήταν γύρω στα 100 άτομα, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών στο σημείο.

Πέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις, υπήρχε και περιπολικό της ΕΛΑΣ που εξέπεμπε το σχετικό ηχητικό μήνυμα. Η αστυνομία επενέβη ώστε να επιβάλλει πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων. Και υπήρξε ένταση λόγω αυτού ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Μετά το μικροεπεισόδιο, οι διαδηλωτές έτρεξαν κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης και τους πήραν από πίσω τα ΜΑΤ σε ένα ανθρωποκυνηγητό. Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εγκλωβίσουν μία ομάδα νεαρών στην παλαιά παραλία προκειμένου να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι νεαροί που έδωσαν το παρών στο σημείο εκλήθησαν στη διαμαρτυρία μέσω μηνυμάτων που έλαβαν στο κινητό τους από το Instagram.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα