Συγκέντρωση υπογραφών για παραίτηση της Νίκης Κεραμέως – ανάκληση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Συγκέντρωση υπογραφών για παραίτηση της Νίκης Κεραμέως – ανάκληση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Κεραμέως: Συγκεντρώνονται υπογραφές με σκοπό να παραιτηθεί

Κεραμέως: Διεξάγεται ψήφισμα με αίτημα την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Επιπλέον, το ψήφισμα ζητά και την ανάκληση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Θύλλα αντιδράσεων, έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές για τη στήριξη του ψηφίσματος.

Συγκέντρωση υπογραφών για παραίτηση της Νίκης Κεραμέως – ανάκληση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Τι αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση για την Υπουργό Νίκη Κεραμέως

Προς την υπουργό κα. Κεραμέως,

Η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία παρακολουθεί τις συνέπειες των αναχρονιστικών αλλαγών που φέρνετε στις εισαγωγές των μαθητών στα πανεπιστήμια, που κόβουν πολλούς μαθητές. Η ψυχολογία και η οικονομική δυνατότητα των μαθητών δεν είναι στα καλύτερα της. Δεν μπορείτε να φέρνετε τέτοιες αλλαγές για να ευνοήσετε τα κολέγια και ειδικά με την πανδημία! Επίσης, ζητούμε την ανάκληση των αλλαγών που έχετε φέρει, οι οποίες οδηγούν το σχολείο πολλά χρόνια πίσω. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της παιδείας. Δεν δύναται να ανταπεξέλθει ως υπουργός παιδείας, σε βαθμό που απειλεί τους μαθητές και το συμφέρον τους. Ειδικά όταν φέρεται επιθετικά στους μαθητές, όπως και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια, εμείς, ως μαθητές και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητάμε την ανάκληση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά της κοινωνιολογίας (ή έστω να γίνονται και τα δύο μαθήματα) και των κοινωνικών-καλλιτεχνικών θεμάτων. Την ανάκληση του νέου τερατουργήματος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Την κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων και την αλλαγή του σχολείου ώστε να μην είναι εξετασιοκεντρικό. Ζητάμε, την μόνιμη περικοπή της ύλης των Πανελληνίων όπως έγινε τις τελευταίες δύο χρονιές. Επίσης, την κατάργηση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Θέλουμε, την υποχρεωτική αξιολόγηση των καθηγητών υπερεξουσίες των διευθυντών. Τέλος, θέλουμε την παραίτηση σας μιας και αποδεικνύετε ότι δεν κάνετε καθόλου για αυτή τη θέση.

Κεραμέως: Δείτε τη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης για την Υπουργό

Δεν είμαστε τόσο εύποροι σαν εσάς για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε να φοιτήσουμε σε κολλέγιο ή σε μια σχολή πολύ μακριά από την κατοικία μας. Το σκεφτήκατε αν συνέβαινε στο παιδί σας; Και μάλιστα στις καταλήψεις βγαίνατε μαζί με άλλους πολιτικούς στην τηλεόραση και μας κατηγορούσατε ως εγκληματίες επειδή παλεύαμε για ένα καλύτερο σχολείο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξάωρη τηλεκπαίδευση. Παρακάτω, ακολουθεί μια λεπτομερέστερη περιγραφή των αρνητικών επιπτώσεων των αλλαγών.

Εδώ και δύο χρόνια επιστρέφει το σχολείο στον μεσαίωνα. Αφαιρώντας την κοινωνιολογία και τα κοινωνικοκαλλιτεχνικά μαθήματα με επιχείρημα ότι κάνουν τα παιδιά αριστερά. Επαναφέρουν την Τράπεζα Θεμάτων η οποία εισάγει περιβάλλον πανελλαδικών από την πρώτη τάξη του Λυκείου, διότι ανέβασε το ποσοστό των μετεξεταστέων ακόμη και πάνω από 40% το 2014. Ασκεί τεράστια πίεση στους μαθητές υποχρεώνοντας τους να τρέξουν μια μεγάλη ποσότητα ύλης. Μάλιστα, τώρα εισάγει την ελάχιστη βάση εισαγωγής που κόβει ακόμη και μαθητές με υψηλές επιδόσεις. Επίσης εισάγει την αξιολόγηση στους καθηγητές. Τέλος, εισάγει υπερεξουσίες στους διευθυντές, κάτι που είναι αντίθετο με το σημερινό ρόλο του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις καταλήψεις φέρθηκε με πολύ αυταρχικό τρόπο στους μαθητές, μας φέρθηκαν σαν εγκληματίες και χωρίς καμία διάθεση να ακούσουν τα αιτήματα τους. Ανταυτού μας επέβαλε εξάωρη τηλεκπαίδευση για να εκφοβίσει τους μαθητές. Τακτικές αυταρχικού κράτους.

Η ανακοίνωση που καλεί την Νίκη Κεραμέως σε παραίτηση και ανάκληση της ΕΒΕ

Όχι μόνο δεν καταλαβαίνει αλλά από πάνω λέει ότι πρέπει να κοπούν οι μαθητές, να πάνε στα ΙΕΚ με ότι οικονομικό βάρος συνεπάγεται, με μεγάλες δόσεις ειρωνείας προς τους αγωνιζόμενους μαθητές. Και μάλιστα πανηγυρίζει για την ΕΒΕ και λέει ότι οι μαθητές δεν διάβαζαν και έγραψαν λευκή κόλλα (!) ενώ κόβονται μαθητές με πάνω από 15.000 μόρια (!!) και επικαλείται αριστεία (!!!) και αναδιάρθρωση του σχολείου. Ακόμη έκλεισε τα σχολεία για πολλούς μήνες με εξάωρα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, σε μια πλατφόρμα στα αγγλικά και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στους μαθητές (π.χ. μείωση επιδόσεων και ψυχολογικές επιπτώσεις). Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ένα τέτοιο μέτρο όπως η βάση εισαγωγής, η οποία φτάνει ακόμη και το 14.5 σε ορισμένες σχολές, να αποτελέσει εμπόδιο για μαθητές του 18 γιατί “δεν πρέπει να πάνε όλοι πανεπιστήμιο”.

Γίνεται να κόβεται ένας μαθητής με 17.900 μόρια στα γενικά μαθήματα και 3.240 στα ειδικά μαθήματα επειδή δεν περνά την ελάχιστη βάση εισαγωγής των 14 μορίων, τερατούργημα για να εξυπηρετηθούν τα κολλέγια του Σκοιλ ελικικού που η ποιότητα τους δεν συγκρί