Συγκινεί ο θείος του 31χρονου Σμηναγού: «Ήταν το όνειρό του, δεν το έκανε για τα λεφτά. Ελπίζουμε ακόμη»

by Εύα Ζαχαριάδη
Συγκινεί ο θείος του 31χρονου Σμηναγού: «Ήταν το όνειρό του, δεν το έκανε για τα λεφτά. Ελπίζουμε ακόμη»

Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Ο θείος του 31χρονου μιλάει για την ζωή και για τα όνειρα του Σμηναγού

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον κυβερνήτη του F4 FANTOM ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχουν φέρει τίποτα στο φως. Έχουν περάσει 24 ώρες και η οικογένεια του Ευστάθιου Τσιτλακίδη περνάει δραματικές στιγμές για την τύχη του παιδιού της.

«Όλοι είμαστε περήφανοι όταν περνούσαν τα στρατιωτικά αεροπλάνα. Λέγαμε αυτό είναι το δικό μας παιδί».

Το δικό τους παιδί ετοιμαζόταν να κάνει κι αυτό τη δική του οικογένεια. Είχε αρραβωνιαστεί πρόσφατα και τον ερχόμενο Οκτώβριο σχεδίαζε να παντρευτεί. Όλα πάγωσαν όμως όταν έφτασε η τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους.

«Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο», δήλωσε ο πατέρας του 31χρονου.

«Τελευταία φορά που βρεθήκαμε για Πάσχα μου είπε ότι πετάει με μεγάλα αεροπλάνα. Μου είπε μάλιστα “κοιμήσου ήσυχη. Πετάω εγώ στα σύννεφα” και γελούσε χαριτολογώντας», είπε η καθηγήτρια του 31χρονου πιλότου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη συνεχίζονται με τη βοήθεια δυτών και ρομπότ, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του. Από μικρός ήθελε να γίνει πιλότος, ήταν όνειρο ζωής και δε το έκανε για τα χρήματα”, λέει στο protothema.gr, ο θείος του κυβερνήτη- σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοείται από τη Δευτέρα, μετά την πτώση του Phantom F-4 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Συγκινεί ο θείος του 31χρονου Σμηναγού: «Ήταν το όνειρό του, δεν το έκανε για τα λεφτά. Ελπίζουμε ακόμη»

Όσα δήλωσε ο θείος του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Όπως αναφέρει ο κύριος Άρης Κεραμίδης, ο 31χρονος ανιψιός του είναι ένα πολύ καλό παιδί χαμηλών τόνων, συνετός, που αγαπούσε πολύ τη μαχητική αεροπορία και ήταν από τους καλύτερους πιλότους, ενώ συμμετείχε ακόμα και σε Νατοϊκή άσκηση της Ιταλίας.

“Είχε φτιάξει τη ζωή του στην Πάτρα, ήταν αρραβωνιασμένος και σκόπευε να παντρευτεί σε λίγους μήνες με τη σύντροφό του. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του και επισκεπτόταν συχνά τη Νάουσα για να δει τους συγγενείς του που ζουν εδώ”, αναφέρει .

Ο θείος του έμπειρου πιλότου, τονίζει ότι μόλις έμαθε για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους έπαθε σοκ και δε μπορούσε να το πιστέψει και επισημαίνει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι θα πρέπει η οικογένεια να μάθει τι συνέβη.

«Θα πρέπει να ξέρουμε τι έγινε και πώς έπεσε το αεροσκάφος. Να μάθουμε όλη την αλήθεια», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι “όλοι ευχόμαστε να εντοπιστεί σώος. Οι ελπίδες λιγοστεύουν, αλλά ελπίζουμε σε ένα θαύμα”.

Σημειώνεται ότι στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας από όπου κατάγεται ο 31χρονος και βρέθηκε το protothema.gr, από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση για τη πτώση του μαχητικού αεροπλάνου επικρατεί αγωνία για τη ζωή του πιλότου και όλοι οι κάτοικοι ελπίζουν να ακούσουν ένα καλό νέο και σε ένα θαύμα για τον ήρωα του χωριού τους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Συγκινεί ο θείος του 31χρονου Σμηναγού: «Ήταν το όνειρό του, δεν το έκανε για τα λεφτά. Ελπίζουμε ακόμη»

«Συντετριμμένη η κοινωνία, αλλά ακόμα ελπίζουμε», λέει ο δήμαρχος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, όλος ο δήμος και η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένοι από εχθές. «Μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο ήμασταν όλοι περήφανοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν ο πιλότος μας, από εδώ. Η οικογένειά του είναι ενεργή, το παλικάρι μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ, ήτανε μέσα στην κοινωνία. Είναι συντετριμμένη όλη η νεολαία μας. Όλοι μας ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας, συνεχίζουμε να δίνουμε κουράγιο και να συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια», τόνισε.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του πιλότου και οι άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, ωστόσο έχουν δίπλα τους όλη την τοπική κοινωνία που είναι περήφανη για τον γιο τους. «Όλο το Νευροκόπι από χθες δε μπορεί να κοιμηθεί, όλο το λεκανοπέδιο και ο δήμος, είμαστε περήφανοι για αυτό το παιδί. Όταν περνούσαν στρατιωτικά αεροπλάνα από το Νευροκόπι, όλοι λέγαμε «είναι αυτός, είναι το δικό μας το παλικάρι». Ο πατέρας είναι συντετριμμένος αλλά ελπίζει ακόμα, όπως ελπίζουμε όλοι μας», σημείωσε ο κ. Κυριακίδης.